Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Spindlar har en viktig funktion i näringskedjan, men som husdjur är de oftast inte så önskvärda. Här följer därför några tips om hur du kan hålla spindlarna borta från ditt hem och uteplats i sommar.  Inga spindlar kommer till skada av följande tips.

Så håller du hemmet spindelfritt!

Att hålla spindlarna borta med eteriska oljor

Det är allmänt känt att spindlar avskyr dofter som citrus och pepparmynta. Det är också ett gammalt välbeprövat husmorsknep. Så genom att använda eteriska oljor av citron eller pepparmynta så kan du lätt hålla spindlarna på säkert avstånd. En bonus är att ditt hem kommer att lukta friskt och gott!

Blanda 1 dl vatten med ca 15 droppar citronolja eller pepparmyntsolja eller ta hälften av varje. Blöt en trasa med blandningen och torka av fönsterlister, dörrlister, fönsterbrädor, köksbänken, bokhyllor etc. Du kan även komplettera med att använda de eteriska oljorna i en aromalampa som effektivt sprider doften i hela hemmet, vilket kommer få de mångbenta krypen att fly. På balkongen eller uteplatsen kan det vara enklare att använda samma blandning i en sprayflaska. Spraya möbler, väggar och gavlar där spindlar gillar att hålla till så kommer dom snart bege sig för att hitta nytt boende. Enkelt, billigt och framförallt effektivt.

 

Här hittar du återförsäljare av:

 

Relaterade inlägg:

 

13 Kommentarer

 1. Anna J

  Tack för tipset! Det ska jag prova 🙂

  Svara
 2. Laila Hayek

  Spindlarna verkar älska mitt hus och det är inte mina favorit djur 🙁 Jag ska absolut prova citronoljan!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Det är en välbeprövat husmorstips så förhoppningsvis så flyttar dina spindlar ut i naturen. 🙂

   Svara
 3. Malin

  Fungerar fantastiskt bra! 🙂

  Svara
 4. Anna

  om ni har ngt tips på hur man håller huggormar borta från tomten på ngn naturlig väg som inte skadar dem så vore jag tacksam!

  Svara
 5. cecilia laag

  Hej. hur stor del olja respektive vatten ska man använda när man sprayar och torkar. tacksam för svar då jag hatar spindlar och nu har beställt oljorna.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Blanda ca a 15 droppar eterisk olja till 1 dl vatten.

   Svara
 6. Rebecka

  Hej! Funderar på att köpa en aromalampa, för att ha eterisk citronolja i, fungerar det med en vanlig glasskål eller är en aromalampa något speciellt?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   I en Aromalampa placerar man ett värmeljus under själva skålen där man häller eterisk olja och vatten. På så sätt sprids doften genom ångorna av den eteriska oljan mer effektivt i rummet.

   Svara
 7. Sandra

  Hej. Kan man inte ta lite pepparmyntsolja i ett ljus o ha tänt ? Har inte lust att köpa en sån lukta enbart för att bli av med spindlar

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Du kan annars blanda 15 – 20 droppar eterisk pepparmyntsolja till 100 ml vatten och använda som ett rumsspray.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close