– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Bovete är en naturligt glutenfri ört med en trevlig nötaktig smak. Dessa scones tar cirka 40 minuter att göra och passar perfekt att slänga ihop till en riktigt god helgfrukost.
Ingredienser (2 scones, 8 stycken bitar):
- 2 dl boveteflingor eller glutenfria havregryn
- 2 dl bovetemjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 1/2 tsk havssalt
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk linfrön
- 1/2 dl smakneutral kokosolja eller 50 gram smör (rumstempererat)
- 3 dl vegetabilisk mjölk (jag använde mandelmjölk)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Blanda boveteflingor/havregryn, bovetemjöl, havssalt, bakpulver, linfrön och fiberhusk i en skål och rör om så att alla ingredienser blandas väl.
- Tillsätt kokosoljan eller rumstempererat smör i bitar och finfördela i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Låt degen sedan svälla i cirka 10 minuter.
- Forma två runda kakor utav degen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skåra varje kaka i fyra bitar och strö över lite boveteflingor eller havregryn.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Måste jag bara göra. Tack för receptet!
Vad trevligt och varsågod!
Ett recept i min smak! Tack 🙂
Härligt och trevligt att du uppskattar det 🙂
Wow, ser jättegoda ut!
Tack! 🙂
Hej Mikaela,
Jag brukar reda köttfärssåsen jag gör med vetemjöl men ska nu göra en glutenfri, jag har tidigare använt maizena vid något tillfälle, fungerar det bättre att använda bovete eller finns det något annat som du kan rekommendera för ändamålet?
För glutenfri redning så kan du använda t.ex bovetemjöl eller tapiokamjöl som är rikt på stärkelse. Prova dig fram.