Glutenfria bovetepannkakor

by Mikaela Bjerring on 4 mars, 2015 · 6 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt

Här följer ett recept för lättlagade och goda bovetepannkakor. Bovete som är naturligt glutenfritt och lättsmält för magen passar utmärkt att använda för att ersätta vanligt vetemjöl i både bakning och matlagning.

Glutenfria bovetepannkakor recept

Detta behöver Du (ca 8 st):

Så här gör du:

  1. Rör ihop äggen och mjölkdrycken i en bunke. Tillsätt bovetemjöl, boveteflingor, linfrön, salt och vispa ihop allt till en jämn smet.
  2. Stek bovetepannkakorna på medelvärme i lite kokosolja. Till en normalstor pannkakspanna brukar 1 dl smet vara lagom. Vicka lätt på stekpannan så att smeten fördelas till ett jämnt och tunt lager. Stek gyllenbruna på båda sidor.
  3. Servera med t.ex: färska bär och kesella eller banan och kokosgrädde, eller varför inte chiasylt.

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Tina W mars 8, 2015 kl. 16:02

Tack för tipset! Jag ska prova 🙂 Jag har provat andra glutenfria pannkakor innan, men det var mer ägg och fiberhusk. Konsistensen blev tyvärr inte så bra.

Svara

2 Mikaela Bjerring mars 8, 2015 kl. 16:59

Dessa bovetepannkakor smakar lika bra om inte bättre än vanliga pannkakor gjorda på vetemjöl. Jag tycker inte heller att fiberhusk gör sig bra i pannkakor.

Svara

3 Sia mars 8, 2015 kl. 20:14

Mums! Det ska jag prova 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring mars 9, 2015 kl. 13:54

Gör det! Tycker själv dom blir riktigt goda. 🙂

Svara

5 Sandra Larsson mars 13, 2015 kl. 09:07

Gott! Barnen känner ingen skillnad mellan bovetepannkakor och vanliga 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 13, 2018 kl. 13:56

Det är ju perfekt! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: