– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Bovete är en ört som är näringsrik och lättsmält för magen. Med bovetemjöl och växtbaserad mjölk i smeten får du pannkakor som är både glutenfria och laktosfria. Här följer ett enkelt recept för lättlagade och goda bovetepannkakor.
Ingredienser (cirka 8 st):
- 3 st ägg
- 6 dl valfri mjölkdryck (t.ex. havredryck eller mandeldryck)
- 1,5 dl bovetemjöl
- 1 dl boveteflingor eller glutenfria havregryn
- 2 msk linfrön (går att utesluta, men tycker själv att det blir godare med)
- 0,5 tsk havssalt
- Smakneutral kokosolja att steka i
Så här gör du:
- Rör ihop äggen och mjölkdrycken i en bunke.
- Tillsätt bovetemjöl, boveteflingor/havregryn, linfrön, havssalt och vispa ihop allt till en jämn smet. Låt gärna smeten stå och svälla ett tag innan stekning.
- Stek bovetepannkakorna på medelvärme i lite kokosolja tills gyllenbruna på båda sidor.
- Servera med till exempel färska bär eller banan och kokosgrädde.
Tack för tipset! Jag ska prova 🙂 Jag har provat andra glutenfria pannkakor innan, men det var mer ägg och fiberhusk. Konsistensen blev tyvärr inte så bra.
Dessa bovetepannkakor smakar lika bra om inte bättre än vanliga pannkakor gjorda på vetemjöl. Jag tycker inte heller att fiberhusk gör sig bra i pannkakor.
Mums! Det ska jag prova 🙂
Gör det! Tycker själv dom blir riktigt goda. 🙂
Gott! Barnen känner ingen skillnad mellan bovetepannkakor och vanliga 🙂
Det är ju perfekt! 🙂
Kan man inte göra pannkakor på bara bovetemjöl? Har det å helt bovete plus en massa andra magvänliga mjölet för att ersätta vetemjöl.
Visst kan man göra det. Du kan skippa bovetefligorna om du vill och ersätta med lika del bovetemjöl.