Glutenfria scones med bovete

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 21 mars, 2019 · 8 comments

in Blogg, Glutenfritt, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost

Bovete är en naturligt glutenfri ört med en trevlig nötaktig smak, som kan ersätta vetemjöl i de flesta recept. Örten är lättsmält för magen, rik på B-vitaminer, mineraler och antioxidanter, bland annat flavonoiden rutin som är känd för att sänka blodtrycket och förhöjda kolesterolvärden. Dessa scones tar ca 40 minuter att göra och passar perfekt att slänga ihop till en riktigt god helgfrukost.

Glutenfria scones med bovete

Detta behöver du (2 scones, 8 stycken bitar):

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda boveteflingor, bovetemjöl, salt, bakpulver, linfrö och fiberhusk i en skål och rör om så att alla ingredienser blandas väl.
  3. Tillsätt kokosoljan eller rumsvarmt smör i bitar och finfördela i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Låt degen sedan svälla i ca 10 minuter.
  4. Forma två runda kakor utav degen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skåra varje kaka i fyra bitar och strö över lite boveteflingor.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Relaterade inlägg:

 

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Amanda mars 21, 2019 kl. 20:56

Måste jag bara göra. Tack för receptet!

Svara

2 Mikaela Bjerring mars 22, 2019 kl. 15:07

Vad trevligt och varsågod!

Svara

3 Anne mars 22, 2019 kl. 12:36

Ett recept i min smak! Tack 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring mars 22, 2019 kl. 15:07

Härligt och trevligt att du uppskattar det 🙂

Svara

5 Emmy O mars 22, 2019 kl. 14:57

Wow, ser jättegoda ut!

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 22, 2019 kl. 15:05

Tack! 🙂

Svara

7 Janne mars 25, 2019 kl. 08:54

Hej Mikaela,
Jag brukar reda köttfärssåsen jag gör med vetemjöl men ska nu göra en glutenfri, jag har tidigare använt maizena vid något tillfälle, fungerar det bättre att använda bovete eller finns det något annat som du kan rekommendera för ändamålet?

Svara

8 Mikaela Bjerring mars 25, 2019 kl. 19:00

För glutenfri redning så kan du använda t.ex bovetemjöl eller tapiokamjöl som är rikt på stärkelse. Prova dig fram.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: