– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Vegansk jordnötsfudge med chokladsmak, utan vitt socker. Dom går väldigt snabbt och enkelt att göra och blir riktigt goda. Så om du gillar jordnötter och choklad, är detta ett recept för dig.
Ingredienser:
- 1 dl crunchy jordnötssmör (välj en som bara innehåller jordnötter och eventuellt lite havssalt/himalayssalt inget annat)
- 3 msk fibersirap
- 3 msk raw kakao
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 2 krm vaniljpulver
- 1 nypa havssalt (uteslut om jordnötssmöret redan är saltat)
- Hackade jordnötter för topping
Så här gör du:
- Klä en form med bakplåtspapper. Till den här mängden är en storlek av cirka 15 x 20 cm lagom. Du kan till exempel ta en matlåda.
- Mät upp samtliga ingredienser i en kastrull och värm upp på låg värme under omrörning tills allt har smält. Smeten ska alltså bara värmas upp lätt.
- Häll upp smeten i formen och sprid ut den till ett jämnt lager. Strö över grovt hackade jordnötter och tryck ner dom i smeten.
- Ställ in formen i kylen så smeten får stelna.
- Skär rutor i önskad storlek och förvara i kylskåpet tills dom ska ätas.
Relaterade inlägg:
- Skillnaden mellan raw kakao & raffinerad
- Kikärtspannkaka (Socca / Farinata)
- Därför behöver kroppen tillräckligt med zink
- Näringsämnen att ha koll på som vegan/vegetarian
Älskar kombinationen choklad och jordnötter, så gott! 🙂
Visst är det gott. 🙂
Mums så gott. Dom ska jag prova till helgen. 🙂
Så roligt att du vill göra dom. 🙂
Hade allt hemma, så gjorde dom direkt. Blev så goda. Tack!
Så roligt att höra att du tyckte om dom! 🙂