– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –
Här följer ett recept på vegansk chokladfudge med apelsinsmak. En hälsosammare variant fri från vitt socker, mjölkprodukter och dåliga fetter. Den är dessutom riktigt enkel att göra och inte minst ljuvligt god.
Ingredienser för vegansk chokladfudge:
- 8 dadlar
- 4 msk raw kakao
- 1 dl mandelmjöl
- 2 1/2 msk kallpressad kokosolja
- 2 msk färskpressad apelsinsaft
- 1/2 krm havssalt
- Rivet skal från en apelsin
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna och blötlägg dom i cirka en timme så de blir riktigt mjuka.
- Lägg de blötlagda dadlarna i en mixer eller matberedare tillsammans med övriga ingredienser, men spara hälften av det rivna apelsinskalet. Mixa tills du fått en slät deg.
- Kavla ut degen mellan två bitar bakplåtspapper till en fyrkant.
- Strö över resten av det rivna apelsinskalet och ställ in fudgen i kylskåpet så den får stelna. Om du vill kan du ställa in den i frysen en stund i stället.
- Skär fudgen i bitar i önskad storlek och förvara den i kylskåpet tills den ska serveras.
Relaterade inlägg:
- Recept för raw äppelbollar
- Näringsämnen att ha koll på som vegan och vegetarian
- Vegetarisk kost och B12-brist
- Nyttigare variant av chokladbollar
Ser riktigt gott ut. Blir att göra i helgen.
Så roligt att du vill göra dom. 🙂
Men åh så gott! Spara receptet. 🙂
Så roligt att du sparar receptet. <3
Dessa måste vad göra. Tack för alla fina tips du delar. <3
Tack! Vad roligt att du uppskattar mina inlägg. 🙂
Mums så gott! Älskar alla dina inlägg. Så mycket bra.
Tack! Så glad jag blir. 🙂