Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Aleppotvålen med välgörande lagerbärsolja

av | sep 30, 2019 | Ansiktsvård, Blogg, Hårvård, Hudproblem, Intimvård, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

En äkta aleppotvål gjord på traditionellt vis innehåller fukt- och näringsrik olivolja i kombination med intensivt vårdande lagerbärsolja i olika halter. Ju mer lagerbärsolja tvålen innehåller, desto mer vårdande, antibakteriella, svampdödande och fuktbevarande egenskaper har den.

Aleppotvålen med välgörande lagerbärsolja

Den fantastiska aleppotvålen

Aleppotvålen är känd för att rengöra effektivt och milt utan att torka ut eller rubba hudens naturliga skyddsfilm. Olivoljan ger fukt och vård, men det är lagerbärsoljan som gör aleppotvålen så unik. Den kan användas vid alla hudtyper, men ju högre halt lagerbärsolja desto mer fuktbevarande, välgörande och hudläkande ska tvålen vara vid problemhud. På grund av lagerbärsoljans antibakteriella och svampdödande egenskaper är aleppotvålen uppskattad vid hudinfektioner, akne, fet hy, psoriasis, eksem, mjäll, irriterad hud och hårbotten. Den ska även hjälpa läkningsprocessen vid insektsbett, skärsår och blåmärken. Lagerbärsoljan ger även näring åt huden, tar bort dålig lukt, döda hudceller och bidrar till att jämna ut hudtonen. Tvålen är också ett riktigt bra schampo och raktvål och passar sig även för sminkborttagning och intimtvätt. Den kan även användas som fläckborttagningsmedel och tvättmedel.

Användningsområden av aleppotvål

Här följer några rekommendationer om vilken variant av aleppotvål, alltså vilken halt av lagerbärsolja man bör välja beroende på användningsområde:

 • 4-12 % – Normal hud
 • 4-30 % – Torr och känslig hud, samt vid problemhud med psoriasis och eksem
 • 12-30 % – Tonårshy, fet hy och akne
 • 4-30 % – Kropp och ansiktstvål (beroende på eventuella hudbesvär)
 • 4-30 % – Sminkborttagning
 • 12-30 % – Raktvål
 • 4-12 % – Intimtvätt
 • 4-30 % – Schampo (beroende på eventuella hudproblem som mjäll och irriterad hårbotten)
 • 4-30 % – Klädtvätt
 • 4-30 % – Fläckborttagning

Så tillverkas aleppotvålen

Aleppotvålen har fått sitt namn efter staden Aleppo i Syrien där den framställts enligt samma tradition i över 4500 år. Aleppotvål är inget skyddat namn, men för att få bära namnet så måste den tillverkas av utbildade tvålmästare som har kunskap och erfarenhet av traditionen och framställningen.

Själva tillverkningsprocessen tar tid. Den rena kallpressade olivoljan rörs ihop med soda och vatten i stora traditionella tvålkärl. Oljan ombildas sedan långsamt till en tjockflytande tvål i en klassisk förtvålningsprocess som tar flera dygn. Under den tiden tillsätts även den kallpressade lagerbärsoljan i olika halter som då ger tvålen varierande egenskaper som passar för olika hudtyper och ändamål.

Tvålmassan hälls därefter ut på vaxat papper och lämnas att stelna under cirka ett dygn innan den skärs upp i tvålbitar och stämplas med tvålmästarens sigill och halten lagerbärsolja. Sedan torkas och lagras tvålarna i 8-12 månader innan de är klara att användas. Under den tiden får tvålarna tid att mogna och utveckla ännu mer vårdande och antiseptiska egenskaper. Tvålen får en gyllengul utsida av lagringen och inuti en djupgrön färg av lagerbärsoljan.

Den aleppotvålen som du ser här ovan på bilden är av varumärket Alepeo. Den är ekologiskt certifierad och finns med 4%, 12%, 20% eller 30% lagerbärsolja. Det är en stor tvål på 200 gram (en normal stor tvål brukar väga 75 – 100 gram). Jag brukar själv dela den i 4 stycken lika stora bitar, för att få en smidigare storlek att använda.

 

Återförsäljare av aleppotvålen hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Karro

  Bästa tvålen! <3

  Svara
 2. A.M

  Använd aleppotvål i flera år. Så nöjd!

  Svara
 3. Laila

  Den är ljuvlig! 🙂

  Svara
 4. Emma

  Helt underbar! Använder den till hela kroppen och även håret. Bästa schampot jag någonsin haft! Mitt hår har aldrig mått bättre.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Härligt att höra! Håller med dig om att det även är ett riktigt bra schampo.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close