Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Det finns en stor anledning till varför alger har varit ett sådant uppskattat skönhetsmedel genom tiderna. Dessa näringsrika vattenväxter kan nämligen bidra med en massa näring inifrån och ut. Här följer hur du med ett par ingredienser kan blanda ihop en vårdande ansiktsmask med spirulina.

Ansiktsmask med spirulina

Hudvårdande egenskaper av alger

Att nyttja alger för att göra sig vacker är något som människan gjort i tusentals år. Redan under antiken masserade kvinnorna in huden med färska alger som ett förskönande medel. Idag används alger flitigt vid hudvårdbehandlingar och kan hittas i en lång rad olika skönhetsprodukter.

Det finns många anledningar till varför alger är så uppskattade inom skönhetsvård. Dels så är det av samma anledning som varför man använder dom i detoxprogram eller som ett dagligt kosttillskott – för deras utrensande effekt. Ytterligare en anledning är för att alger har en unik förmåga att binda fukt. De innehåller även många näringsämnen som bidrar till att huden kan hålla sig vital och vacker. Alger innehåller dessutom unika ämnen som skyddar mot skadligt solljus.

Spirulina är exempel på en alg som är en riktig superfood för såväl insidan som utsidan. Du kan införa den som en del av din dagliga kost för att ge huden näring inifrån. Du kan även applicera spirulina på huden som en välgörande ansiktsbehandling. Här följer hur du med ett par enkla, men väldigt effektiva och vårdande ingredienser kan göra en härlig spirulinamask.

Detta behöver du:

Så här gör du:

 1. Rengör ansikte, hals och dekolletage noga. Exfoliera därefter huden för att eliminera döda hudceller.
 2. Ta en liten skål och blanda ihop alla ingredienser till en pasta.
 3. Applicera spirulinamasken på ansikte, hals och dekolletage. Låt sen ansiktsmasken verka i ca 30 minuter.
 4. Skölj av ansiktsmasken med ljummet vatten och följ upp med din vanliga hudvårdsrutin.

I den här ansiktsmasken är det inte bara spirulinan som bidrar till de välgörande och vårdande egenskaperna. Även gurkmejan och manukahonungen är fantastiska för huden. Så med andra ord så är det en fantastisk trio som du kan använda för att verkligen skämma bort din hud. Samma spirulinapulver eller spirulinatabletter kan du även inkludera i kosten för att främja huden och hälsan inifrån.

 

Återförsäljare av spirulina hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Malin

  Kan tänka mig att den är helt fantastisk. Gjorde en alginpackning på ett spa för för ett tag sedan och huden blev så sjukt mjuk och fin. Ska absolut prova spirulinamasken.

  Svara
 2. Veronica

  Underbart 🙂 Tack för tipset, det ska provas!

  Svara
 3. Lena

  Låter underbart, det ska jag prova! Spirulinapulver har jag hemma, behöver bara köpa det andra ingredienserna med. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close