Spirulina-smoothie med smak av blåbär

by Mikaela Bjerring on 26 april, 2017 · 6 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

in Blogg, Frukt-Grönt, Kost, Livsmedel, Recept, Superfoods

Algen spirulina innehåller massor med nyttigheter, och det finns många fördelar med att inkludera den i sin kost. Här följer ett recept på en välsmakande spirulina-smoothie med en frisk smak av blåbär.

Superalgen spirulina

Att spirulina fått smeknamnen ”havets naturliga penicillin” och ”den gröna mirakelalgen” säger nog rätt så mycket om dess unika näringsinnehåll. Inte minst är spirulina rikt på enzymer, klorofyll, essentiella fettsyror, vitaminer, mineraler, spårämnen och aminosyror. Faktum är att näringssammansättningen i spirulina kan ge dig massor med hälsofördelar. Mer om algens hälsofrämjande egenskaper kan du läsa om här.

Eftersom spirulina har en väldigt speciell smak, så kan man med fördel blanda den med ingredienser som gör smaken lite mindre påtaglig. Här följer ett recept på en näringsrik och välsmakande spirulina-smoothie.

Detta behöver du:

Så här gör du:

Blanda ihop alla ingredienser i en mixer eller med hjälp av en stavmixer. Tillsätt gärna lite is och avnjut direkt. Spirulina finns även i tablettform för den som föredrar att få i sig nyttigheterna på det sättet.

Relaterade inlägg:

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 6 comments… read them below or add one }

1 Anna april 27, 2017 kl. 19:39

Spirulina ska inhandlas!

Svara

2 Mikaela Bjerring april 27, 2017 kl. 22:30

Härligt!

Svara

3 Malin maj 1, 2017 kl. 16:18

Såg ju god ut 🙂 Mycket nyttigt i med 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring maj 1, 2017 kl. 21:32

Ja, mycket bra näring i den 🙂

Svara

5 Fredrik maj 1, 2017 kl. 21:10

Äter spirulina och chlorella varje dag. Verklig supermat!

Svara

6 Mikaela Bjerring maj 1, 2017 kl. 21:29

Ja, det gör mycket gott i kroppen 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: