Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Användning av örten neem inom Ayurveda

av | jul 20, 2016 | Alternativ medicin, Ayurveda, Blogg, Hälsa, Hårvård, Hudproblem, Örter - Kryddor, Örtmedicin | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Neem är en läkeört som har använts inom den indiska läkekonsten ayurveda i 1000-tals år. I Indien betraktas neem som en ”helig växt” och används flitigt för hudvård, hårvård, tandvård och invärtes för att stärka kroppen på en lång rad olika sätt.

Användning av örten neem inom Ayurveda

Om neem

Örten Neem kommer från trädet Azhadiracta Indica som växer i Indien och vissa delar av Afrika. Trädet har en livslängd på 200 år och bär vackra blommor och små frukter. I Indien har neemträdet fått smeknamnet “mirakelträdet” och ses som ett levande apotek där man använder varenda liten del. För att framställa neempulver torkar man bladen som sedan mals till ett örtpulver. Av grenarna gör man tandborstar, frukternas frön pressas till neemolja och ur blommorna utvinner man eterisk neemolja. Alla dessa neem-produkter används sedan för en rad olika ändamål för så väl invärtes som utvärtes bruk.

Användning av Neem för hudvård och hårvård

För hudvård används både neempulver och neemolja traditionellt för sina antibakteriella, sammandragande och rengörande egenskaper. Örten är riktigt bra för fetare och oren hud, men även för torr hud, hudsprickor, eksem och svampinfektioner. Innehållet av omega-6, omega-9, karetonoider och E-vitamin gör den vårdande. Tack vare substansen azadiraktin har den en stark antibakteriell verkan. Man kan antingen smörja in huden med neemolja, eller blanda neempulver med vatten till en pasta och applicera på ansiktet som en mask eller som omslag på andra delar av kroppen. Inom ayurveda anses neem otroligt stärkande och balanserande för hår och hårbotten. Ta några droppar neemolja och massera i hårbotten och ut över längderna. Vid fotsvamp kan du tillsätta 15 droppar olja till ett fotbad.

Neem för tandvård

Neem är också flitigt använt inom naturlig tandvård eftersom den har starka antibakteriella egenskaper. I Indien används neemkvistar som tandborstar och neem finns ofta med i ingredienslistan hos ayurvediska tandkrämer.

Neem för invärtesbruk

Neempulver för invärtes bruk säljs i kapslar. Inom ayurveda används neempulver ofta vid hudproblem, eksem, matsmältningsproblem, candida, hosta och andra luftvägsbesvär.

 

Återförsäljare av neem-produkter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Karro

  Intressant info. Har alltid neemolja hemma, speciellt på sommaren. Använder det på myggbett och andra insektsbett. Fungerar riktigt bra.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack! kan tänka mig att neemolja är riktigt bra vid insektsbett.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close