Hårinpackning med kallpressad kokosolja

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 2 maj, 2014 · 10 comments

in Blogg, Ekologiskt, Hårvård, Huskurer - Husmorstips, Naturlig skönhet, Olja-Fett

En regelbunden hårinpackning med kokosolja bidrar med näring och fukt till håret som gör det glansigt, mjukt och spänstigt. Personligen tycker jag att det är en av de absolut bästa oljorna att använda för hårvård.

Kokosolja som hårinpackning

Att göra hårinpackning med kokosolja

Kokosolja är en fantastisk olja för mycket, inte minst som hårinpackning för att vårda både håret och hårbottnen. Håret får rikligt med fukt och näring och lämnar det mjuk och glansigt. Kanske en av de bästa hårinpackningarna för torrt och sprött hår som behöver lite extra kärlek och omvårdnad. Kokosoljan är även fantastisk för att motverka torr hårbotten. Här är det absolut bästa att använda en ekologisk kallpressad kokosolja.

Helinpackning med kokosolja

För att göra en helinpackning med kokosolja så arbetar du in den i torrt hår och hårbotten. Täck sedan med en plastpåse eller duschmössa. Se helst till att håret är fritt från stylingprodukter innan du börjar. Ett tips är att värma kokosoljan i ett vattenbad före applicering, eftersom den varma kokosoljan kan tränga in bättre och göra mer nytta. Det gör hårinpackningen mer intensiv. Du kan även med fördel värma på med en hårfön ovanpå plastpåsen/duschmössan så att kokosoljan tränger in djupare. Låt sedan verka i minst ett par timmar, eller gärna över natten.

Halvinpackning med kokosolja

Du kan också välja att bara behandla hårlängderna eller hårtopparna. För att göra en halvinpackning med kokosolja så borstar du in oljan i hårtopparna/längderna och låter verka över natten. Håret kan suga upp förvånansvärt stora mängder, så på morgonen kan det vara helt torrt. För bästa resultat så kan du borsta in mer olja och upprepa tills håret inte suger upp mer.

Att tvätta ut kokosoljan

Efter kokosoljan har verkat sin tid så schamponerar du ur överflödet. Använd helst ett milt och naturligt schampo. Du kommer behöva tvätta igenom håret minst två gånger för att få bort oljan. Fokusera på hårbotten och var försiktig med hårtopparna. Balsam kommer inte att vara nödvändigt. Ett riktigt bra tips för att markant öka glansen i håret är att göra en sista sköljning med rosmarin. Efter det att du sköljt ur schampot noga tar du en skål med kallt vatten (ca 1 liter) och tillsätter 5 droppar eterisk rosmarinolja. Doppa längderna i skålen och häll därefter rosmarinvattnet över hela håret och hårbottnen.

Här hittar du återförsäljare av ekologisk kallpressad kokosolja och eterisk rosmarinolja

Relaterade inlägg:

 

{ 10 comments… read them below or add one }

1 FruFura maj 13, 2014 kl. 23:20

Vilket tips. Ska absolut testa. Funkar Markattans kokosolja? Tar man den bara ren och gnuggar in eller ska den blandas med något?

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 14, 2014 kl. 09:47

Markattans kokosolja fungerar fint, men det ska helst vara kallpressad. Jag brukar använda enbart kokosolja och några droppar rosmarin (eterisk olja). Man kan även blanda kokosoljan med andra oljor om man vill.

Svara

3 Anja mars 4, 2018 kl. 18:07

Åh! Tack för tipset ska prova redan ikväll! Har kokosolja hemma, kallpressad är en också. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring mars 4, 2018 kl. 18:45

Toppen!

Svara

5 Krestin mars 4, 2018 kl. 18:14

Håller med om att kokosolja är bra för så mycket. Har alltid en burk eller två hemma. 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 4, 2018 kl. 18:42

Ja, det finns oändligt många användningsområden för kokosoljan. 🙂

Svara

7 Anna-Karin Larsson mars 5, 2018 kl. 05:38

Önskar få ert nyhetsbrev tack.

Svara

8 Mikaela Bjerring mars 5, 2018 kl. 08:32

Då lägger jag till dig till nyhetsbrevet.

Svara

9 Anders Olofsson mars 19, 2018 kl. 21:26

Blir en helt annan kvalité 🙂
tillsatte en matsked olivolja i kvällens kur 🙂

Svara

10 Mikaela Bjerring mars 21, 2018 kl. 11:12

Håller med dig! Kokosolja och olivolja är säkert en vinnande kombination det med. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: