Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Baobab – en superfrukt från Afrikas Savann

av | mar 29, 2016 | Hälsa, Hälsokost, Kost, Livsmedel, Superfoods | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Baobab är en unik frukt som härstammar från Afrikas torra savanner. Frukten har ett rikt näringsinnehåll och är en mycket bra källa för kostfiber, kalcium, magnesium, kalium och C-vitamin. Dessutom bjuder frukten på en riktigt god söt-syrlig smak.

Baobab - en superfrukt från Afrikas Savann

Kärt barn har många namn. Baobabträdet har flera smeknamn och där ibland ”livets träd”, ”apbrödsträdet” och ”upp-och-ner trädet”. Det ståtliga namnet ”livets träd” har den fått för att den kan leva i flera tusen år och har förmåga att lagra stora mängder vatten i sina stammar och grenar under väldigt lång tid. Ett träd kan samla på sig upp till 30 000 liter vätska. Det betyder att under perioder med extrem torka så är trädet många gånger en räddning för både människor och djur. Smeknamnet ”apträdet” har den fått efter att babianer under alla år hängt från trädets lianer och smaskat i sig frukten. Smeknamnet ”upp-och-ner trädet” kommer från att det ser ut som att rötterna har rivits upp och att trädet sedan planterats upp och ner.

Baobab som livsmedel

Baobab innehåller rikligt med kostfiber (ca 50 %) varav 23 % är olösliga och 77 % lösliga. Dessutom innehåller frukten en betydande mängd C-vitamin, magnesium, kalcium, järn och kalium. I Sverige hittar du inte Baobab på fruktavdelningen, men baobabpulver finns att köpa på hälsokostbutiker och bjuder på en härlig söt-syrlig citrussmak. Ett näringsrikt pulver att t.ex tillsätta i smoothies, drycker, strö över gröten eller yoghurten. I Afrika är det vanligt att man blandar pulvret med vatten och dricker som saft.

 

Återförsäljare av baobabpulver hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Linda

    Vilken intressant frukt och träden är dessutom väldigt vackra.

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close