Boktips! ”Fyra årstider i Vegoköket”

by Mikaela Bjerring on 15 november, 2016 · 2 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus - I samarbete med Egmont Publishing -

in Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Kost, Recept, Vegansk kost, Vegetarisk kost

”Fyra årstider i Vegoköket” är en vegetarisk kokbok anpassad efter årstiderna. Här hittar du massor av inspiration och goda recept för att äta mer grönt och en näringsrikare kost. Lättlagade recept med råvaror som du enkelt hittar i din matbutik. En härlig bok som inspirerar till bättre hälsa och godare mat med hänsyn till både plånboken och miljön.

Fyra årstider i vegoköket” är en receptbok skriven av Pia Hall och utgiven av Egmont Publishing. En bok fullspäckad med inspiration för att äta mer grönt och vegetariskt. Så oavsett om du är vegan, vegetarian eller allätare så kan du med bokens hjälp bli inspirerad till många nya, goda och gröna rätter. Har du inte så mycket erfarenhet av att äta vegetarisk så kommer du snabbt inse hur gott och okomplicerat det faktiskt är att laga en välbalanserad vegetarisk eller vegansk måltid. Du hittar även en mängd recept som är laktosfria och glutenfria.

Boken innehåller närmare 150 recept som är anpassade efter säsong. Snabblagade recept för hektiska vardagar och festliga middagar som kommer att imponera på din familj och vänner. Du hittar även en mängd mättande mellanmål och läckra desserter. Genom att äta mer efter säsong när råvarorna är som bäst så blir det både godare, mer ekonomiskt och klimatsmart.

Under varje recept hittar du också energiberäkning i kcal och näringsberäkning per portion av makronäringsämnena: protein, fett och kolhydrater. Perfekt för den som vill ha koll på sitt energiintag, få i sig mer protein eller dra ner på kolhydraterna. För till motsats till vad många tror så är det inte svårt att äta proteinrikt även om man äter vegetariskt. Allt fler väljer att äta mer vegetariskt av både av etiska och av hälsomässiga skäl. Oavsett om du väljer det ett par dagar i veckan eller på heltid så bidrar det till hälsan, miljön och djurens välmående.

Återförsäljare av boken ”Fyra årstider i Vegoköket” hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Kerstin november 23, 2016 kl. 09:52

Verkar vara en väldigt bra bok. 🙂 Ett bra julklappstips med.

Svara

2 Mikaela Bjerring november 23, 2016 kl. 13:33

Ja, en riktigt bra receptbok som blir en perfekt julklapp. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: