– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus.se –
”Fyra årstider i Vegoköket” är en vegetarisk kokbok anpassad efter årstiderna. Här hittar du massor av inspiration och goda recept för att äta mer grönt och en näringsrikare kost. Lättlagade recept med råvaror som du enkelt hittar i din matbutik. En härlig bok som inspirerar till bättre hälsa och godare mat med hänsyn till både plånboken och miljön.
”Fyra årstider i vegoköket” är en receptbok skriven av Pia Hall och utgiven av Egmont Publishing. En bok fullspäckad med inspiration för att äta mer grönt och vegetariskt. Så oavsett om du är vegan, vegetarian eller allätare så kan du med bokens hjälp bli inspirerad till många nya, goda och gröna rätter. Skulle du inte ha mycket erfarenhet av att äta vegetariskt, så kommer du snabbt inse hur gott och okomplicerat det faktiskt är att laga en välbalanserad vegetarisk måltid. Du hittar även en mängd recept som är laktosfria och glutenfria.
Boken innehåller närmare 150 recept som är anpassade efter säsong. Snabblagade måltider för hektiska vardagar och festliga middagar som kommer att imponera. Du hittar även en mängd mättande mellanmål och läckra desserter. Genom att äta mer efter säsong när råvarorna är som bäst, blir det både godare, mer ekonomiskt och klimatsmart.
Under varje recept hittar du också energiberäkning i kcal och näringsberäkning per portion av makronäringsämnena: protein, fett och kolhydrater. Perfekt för den som vill ha koll på sitt energiintag, få i sig mer protein eller dra ner på kolhydraterna. För till motsats till vad många tror så är det inte svårt att äta proteinrikt även om man är vegetarian eller vegan. Oavsett om du väljer att äta vegetariskt ett par dagar i veckan eller på heltid så bidrar det till hälsan, miljön och djurens välmående.
Verkar vara en väldigt bra bok. 🙂 Ett bra julklappstips med.
Ja, en riktigt bra receptbok som blir en perfekt julklapp. 🙂