Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Gröngåva.se och Coolstuff.se –

Att få komma hem och krypa ner i ett varmt bad kan vara precis vad man behöver efter en lång dag. Med en kombination av olika eteriska oljor så kan du dessutom förvandla badet till en riktigt härlig spa-upplevelse. Ett stärkande, värmande, avslappnade och välgörande bad för både kropp och själ.

Stärkande bad med eteriska oljor

Tappa upp ett varmt bad och tillsätt 4 droppar eterisk ingefäraolja, 4 droppar eterisk lavendelolja och 2 droppar eterisk citronolja. Ett välgörande bad som garanterat kommer att hjälpa dig att hämta krafterna och öka ditt välbefinnande.

Egenskaper av eterisk ingefäraolja

Det finns inte många örter som har en så bred och lång historisk bakgrund som medicinalväxt som just ingefära. Den välgörande roten är oumbärlig i Kinesisk medicin, Ayurveda, och Japansk kampo. Inom aromaterapi anses det vara en av de mest renande och läkande av alla växter. Det är den perfekta oljan att använda för att mjuka upp ömma och värkande muskler och leder. Om du känner oro, stress, nästäppa, mensvärk, huvudvärk, träningsvärk, eller vill boosta upp ditt immunsystem så är eterisk ingefäraolja helt fantastisk. Några karaktärsdrag av ingefära som man tar tillvara på inom aromaterapi är dess antiinflammatoriska, bakteriedödande, slemlösande och matsmältningsfrämjande egenskaper.

Egenskaper av eterisk lavendelolja

Eterisk lavendelolja är rogivande och kan vara väldigt användbar vid oro, stress och spänningar. En av de mest kända och uppskattade egenskaperna av lavendel inom aromaterapi är dess förmåga att hjälpa vid sömnproblem. Har du svårt att sova om natten, så tycker jag att du ska prova att utnyttja egenskaperna av lavendel. Droppa lite lavendelolja på kudden eller på en näsduk, håll för andningsvägarna och andas in.

Egenskaper av eterisk citronolja

Eterisk citronolja är en uppfriskande och renande olja som inom aromaterapi används för dess stimulerande, koncentrationsfrämjande, humörshöjande och antibakteriella egenskaper. Traditionellt används oljan för att stödja kroppens immunsystem och utrensningssystem. En stärkande olja för både kropp och sinne.

För dig som inte har badkar

För dig som inte har badkar kan jag rekommendera badbaljan för vuxna. En lösning som blev min egen räddning eftersom lägenheten jag bor i saknar badkar. Det är ett portabelt badkar som är bekvämt och tillräckligt stort för en vuxen och finns att köpa i flera färger. Med badbaljan medföljer en avloppsslang som är fäst i badbaljans underkant, vilket gör den lätt att tömma. Du ställer helt enkelt badbaljan i närheten av ett avlopp i badrummet. En fantastisk lösning när man inte har badkar, men ändå vill kunna njuta av renande och avslappnande bad. Badbaljan är nätt och kompakt. Den får även plats i små badrum och är lätt att flytta runt då den bara väger ca 5 kilo. Återförsäljare av badbaljan hittar du här.

 

Återförsäljare av eteriska oljor hittar du här

 

Relaterade inlägg:

1 kommentar

  1. Kerstin

    Vilket härligt tips! Ska jag absolut prova.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close