Boktips! ”Sockerdetox”

by Mikaela Bjerring on 20 januari, 2016 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus -

in Blogg, Böcker om hälsa, Detox-kost, Hälsa, Kost, Livsstilsförändringar, Recept

För att komma ur sockerberoende och härvan av blodsocker- och hormonsvängningar krävs en kombination utav åtgärder. Dels bör man förstå vad som händer i kroppen när man äter socker och snabba kolhydrater, och dels träna sina tankar att säga nej till socker och bryta beroendevanan genom beslutsamhet, kostomläggning och utrensning.

Boktips! Sockerdetox – bli av med ditt sockerberoende
Boken ”Sockerdetox” skriven av Filippa Salomonsson innehåller värdefulla tips om hur du blir kvitt ditt sockerberoende. 21 dagar sägs det att det tar att bryta en dålig vana, därför innehåller boken ett komplett treveckors detoxprogram som hjälper dig att eliminera sockerintaget från din dagliga kosthållning. Vidare innehåller boken värdefulla tips på bra livsmedel, ett flertal aptitväckande recept på allt från frukostar till mellanmål och middagar. Att sluta äta socker kommer med bokens hjälp snarare kännas som en kulinarisk resa än ett strikt kostprogram.

Socker och andra snabba kolhydrater påverkar kroppens signalsubstanser, vilket gör att vi mår bra och känner oss tillfreds när får i oss det. Är man även genetiskt lagd att vara extra sockerkänslig så blir lyckoeffekten av sockret ännu kraftigare, men samtidigt går man också av sockerruset snabbare. Då vill man ha mer, och får man inte det drabbas man av abstinens i form av bland annat humörsvängningar, irritation och rastlöshet. Det fysiska beroendet skapas i hjärnans belöningssystem och fungerar på exakt samma sätt oavsett om drogen utgörs av socker, alkohol, nikotin, tabletter, tyngre droger eller till och med olika handlingar som t.ex spel.

Socker skadar kroppen på många sätt. För att nämna några så kan det bidra till näringsbrister eftersom socker behöver en rad viktiga mineraler för att brytas ner. Socker sänker bland annat upptaget av kalcium och magnesium och tömmer kroppens ben och vävnader på mineraler, vilket på sikt bidrar till benskörhet. Socker minskar vävnadselasticitet och förstör blodets mikrokapillärer vilket skyndar på åldrandeprocessen som då ger rynkor och grått hår. Högt sockerintag ökar även risken för en mängd sjukdomar med en lista som kan göras väldigt lång.

Med en vardag utan socker kan du få ett bättre fungerande immunsystem, lugnare mage, finare hy, och generellt bättre hälsa samtidigt som du får mer energi och ökat välbefinnande.

Återförsäljare av boken ”Sockerdetox” hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Maria A februari 12, 2016 kl. 11:59

Jag vet många som skulle må bra av att bli av med sitt sockerberoende. Vet själv hur bra jag mår nu när jag utesluter socker helt från mitt liv. Jag ska definitivt rekommendera boken till andra.

Svara

2 Mikaela Bjerring februari 13, 2016 kl. 13:53

Ja, det gör en enorm skillnad att skippa sockret.

Svara

3 Åsa april 4, 2018 kl. 09:23

Toppenbra bok!

Svara

4 Mikaela Bjerring april 4, 2018 kl. 09:52

Visst är det!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: