Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus.se – 

För att komma ur sockerberoende och härvan av blodsocker- och hormonsvängningar krävs det en kombination utav åtgärder. Dels behöver man förstå vad som händer i kroppen när man äter fel typ av socker och snabba kolhydrater, och dels ta tag i att ändra sina kostvanor till det bättre.

Boken Sockerdetox

Boken ”Sockerdetox” skriven av Filippa Salomonsson innehåller värdefulla tips om hur du blir kvitt ditt sockerberoende. 21 dagar brukar man säga att det tar för att bryta en dålig vana. Boken innehåller därför ett komplett treveckors-program som hjälper dig att eliminera sockerintaget från din dagliga kosthållning. Vidare innehåller boken värdefulla tips på bra livsmedel, ett flertal aptitväckande recept på allt från frukostar till mellanmål och middagar. Att sluta äta socker kommer med bokens hjälp snarare kännas som en kulinarisk resa än ett strikt kostprogram.

Socker och andra snabba kolhydrater påverkar kroppens signalsubstanser, vilket gör att vi mår bra och känner oss tillfreds när får i oss det. Är man även genetiskt lagd att vara extra sockerkänslig så blir lyckoeffekten av sockret ännu kraftigare, men samtidigt går man också av sockerruset snabbare. Då vill man ha mer, och får man inte det drabbas man av abstinens i form av bland annat humörsvängningar, irritation och rastlöshet. Det fysiska beroendet skapas i hjärnans belöningssystem och fungerar på exakt samma sätt oavsett om drogen utgörs av socker, alkohol, nikotin, tabletter, tyngre droger eller till och med olika handlingar som t.ex. spel.

Socker skadar kroppen på många sätt. För att nämna några så kan det bidra till näringsbrister eftersom socker behöver en rad viktiga mineraler för att brytas ner. Socker sänker bland annat upptaget av kalcium och magnesium och tömmer kroppens ben och vävnader på mineraler, vilket på sikt bidrar till benskörhet. Socker minskar vävnadselasticitet och förstör blodets mikrokapillärer vilket skyndar på åldrandeprocessen som då ger rynkor och grått hår. Högt sockerintag ökar även risken för en mängd sjukdomar med en lista som kan göras väldigt lång.

Med en vardag utan socker kan du få ett bättre fungerande immunsystem, lugnare mage, finare hy, och generellt bättre hälsa samtidigt som du får mer energi och ökat välbefinnande.

 

Återförsäljare av boken “Sockerdetox” hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Maria A

  Jag vet många som skulle må bra av att bli av med sitt sockerberoende. Vet själv hur bra jag mår nu när jag utesluter socker helt från mitt liv. Jag ska definitivt rekommendera boken till andra.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja, det gör en enorm skillnad att skippa sockret.

   Svara
 2. Åsa

  Toppenbra bok!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close