Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

C-vitamindryck från WellAware

av | jun 15, 2020 | Blogg, Hälsokost, Immunsystemet, Kost, Sockerfritt, Vegansk / Vegetarisk kost | 4 Kommentarer

– I samarbete med WellAware – Sidan innehåller reklam genom länkar till Wellaware.se –

Idag lanserar WellAware en ny produkt i sitt sortiment, en kolsyrad C-vitamindryck med en frisk smak av grapefrukt och lemonad. Den är vegan, fri från socker och förutom C-vitamin innehåller den även zink, vitamin B6, vitamin B12 och D-vitamin.

Wellaware C-vitamindryck

WellAware C-vitamindryck är en mycket välsmakande näringsdryck rik på antioxidanter med C-vitamin i spetsen. Här följer lite kort om de vitaminer och mineraler som ingår. Samtliga hälsopåståenden som jag tagit med här är godkända av EFSA (Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet).

C-vitamin är en kraftfull antioxidant som även går under det vetenskapliga namnet askorbinsyra. Vitaminet har blivit väl studerat och idag vet man att det är involverat i många viktiga kroppsfunktioner. Till exempel bidrar C-vitamin till normal kollagenbildning som bland annat har betydelse för huden, brosket, tänderna, tandköttet, benstommen och blodkärlen. Som antioxidant skyddar C-vitamin cellerna mot oxidativ stress och bidrar till immunsystemets normala funktion. Vidare är det ett näringsämne som bidrar till normal psykologisk funktion, nervsystemet och hjälper till att minska trötthet och utmattning.

zink ingår i 100-tals viktiga kroppsprocesser, med huvudfunktionen att stödja och möjliggöra enzymreaktioner. Det är ett viktigt mineral för matsmältningen eftersom det behövs för normal omsättning av kolhydrater, protein, fett och A-vitamin. Zink bidrar även till immunsystemets normala funktion, skyddar cellerna mot oxidativ stress och bidrar till att bibehålla friskt hår, hud och naglar. Vidare är zink involverat i den kognitiva funktionen och DNA-syntesen bara för att nämna några områden.

Vitamin B6 som har det vetenskapliga namnet Pyridoxin är ett vattenlösligt vitamin. Det medverkar vid hormonregleringen, hjälper till vid bildandet av röda blodkroppar och bidrar till ett normalt fungerande immunsystem. Det är även en viktig beståndsdel för nervsystemet, den psykologiska funktionen och bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Vitamin B12 även kallat kobalamin är det mest komplexa vitaminet rent kemiskt. Vitamin B12 bidrar till normal funktion av energiomsättningen, nervsystemet och immunsystemet. Det har en roll i celldelningsprocessen, homocysteinomsättningen och vid bildningen av röda blodkroppar. Det har även en betydelse för vår psykologiska funktion och bidrar till att minska trötthet och utmattning.

D-vitamin vårt ”solskensvitamin” tillhör de fettlösliga vitaminerna och räknas även som en steoridhormon. D-vitamin har bland annat betydelse för ett normalt fungerande immunsystem och celldelningsprocessen i kroppen. Eftersom D-vitamin behövs för normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor, har vitaminet en betydande roll för musklernas funktion, friska tänder och en stark benstomme.

Avnjut drycken väl kyld när som helst under dagen. Den finns att köpa på wellaware.se och om du använder rabattkod ”MIKAELA25” så får du 25 % rabatt på hela sortimentet.

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

  1. Katrine

    Tack för tipset! <3

    Svara
  2. Malin

    Låter som en toppen energidryck!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close