Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Chi San för extra energi

av | sep 22, 2011 | Blogg, Energibrist, Kosttillskott, Örtmedicin, Stress | 5 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Chi San består utav en kombination av de adaptogena örterna rosenrot, schisandra och rysk rot. Det är ett godkänt naturläkemedel med dokumenterad effekt vid trötthet, utmattning och för att hjälpa kroppens anpassningsförmåga vid stress.

Chi San för extra energi

Upptäckten av adaptogena örter

För snart 50 år sedan utfördes ett av de största forskningsprojekten inom växtmedicin. 4 000 växter studerades under 20 år. Man kom fram till att vissa örter har förmågan att öka orken, höja humöret, minska stress och stödja kroppens motståndskraft . Dessa växter kom att kallas för adapotgener. Totalt genomfördes över 1400 kliniska studier och 1000-tals laboratorieförsök. Tre örter visade sig vara överlägsna – rosenrot, schisandra och rysk rot. Senare studier har bekräftat dessa egenskaper flera gånger om. Det finns även en handfull andra örter som också äger adaptogena egenskaper. Mer om adaptogena örter kan du läsa om här.

Så fungerar Chi San

Chi San innehåller en kombination av extrakt från rysk rot, rosenrot och schisandra. Dessa örter har som nämnt adaptogena egenskaper, vilket innebär att de hjälper kroppen att anpassa sig vid fysisk, mental och emotionell stress, samt de symtom som medföljer som t.ex trötthet, utmattning och oroskänslor. Effekten kommer ofta snabbt. Redan efter någon timme brukar man känna av en förbättring som håller i sig i 8 till 10 timmar. Till skillnad från stimulantia som koffein kan kroppen inte vänja sig vid adaptogener och de kan användas under en längre period med fortsatt effekt.

 

Återförsäljare för Chi San hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

5 Kommentarer

 1. Kalle

  Chi San är verkligen bra, ger dig energin tillbaka direkt, helt suveränt!!!

  Svara
  • Mia

   Kan man ta det varje dag? jag känner lite energibrist för tillfället! Kanske på grund av att sommaren är slut?!

   Svara
   • Kalle

    Ja, Chi San är ofarligt, du kan ta det när som du känner att du behöver extra energi 🙂

    Svara
    • Mia

     Super 🙂 Då ska jag prova Chi san

     Svara
 2. Maria Haraldsson

  Jag använder Chi San vid behov! Fungerar mycket bra 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close