Chokladdoppade nötter och bär

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 2 september, 2019 · 4 comments

in Blogg, Kost, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost

Chokladdoppade nötter och bär är perfekt att servera som ett nyttigare godis. Det kunde inte heller gå snabbare eller vara enklare att göra. Välj en hälsosammare choklad och dina egna favoriter när det kommer till nötter och torkade bär. Doppa dom i smält choklad och du har små ljuvligt goda chokladbitar fulla med näring.

Recept - Chokladdoppade nötter och bär

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Smält chokladen över ett vattenbad. Det gör du genom att koka upp en halvfull kastrull med vatten. Ta därefter av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg dom i en mindre kastrull eller en värmetålig skål. Sänk ner kastrullen/skålen i det varma vattnet och låt den stå tills chokladen har smält. Rör om lite då och då, men var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen eftersom det kommer att göra den tjock och grynig.
  2. När chokladen har smält tar du bort den från vattenbadet. Lägg i nötterna och bären. Rör om så de täcks av chokladen och flytta därefter över dom på en tallrik klädd med bakplåtspapper. Upprepa tills du har gjort så mycket som du vill göra.
  3. Ställ in tallriken i kylskåpet så att chokladbitarna får stelna.

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Anna-Maria september 5, 2019 kl. 11:19

Tack för tipset! Så gott!

Svara

2 Mikaela Bjerring september 6, 2019 kl. 10:06

Varsågod! 🙂

Svara

3 Alva september 6, 2019 kl. 09:50

Chokladdoppade gojibär är något av det bästa jag vet. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring september 6, 2019 kl. 10:05

Visst är det fantastiskt gott! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: