– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Chokladdoppade nötter och bär är perfekt att servera som ett nyttigare godis. Det kunde inte heller gå snabbare eller vara enklare att göra. Välj en hälsosammare choklad och dina egna favoriter när det kommer till nötter och torkade bär. Doppa dom i smält choklad och du har små ljuvligt goda chokladbitar fulla med näring.



Detta behöver du:
- Choklad av en hälsosammare variant (jag använde mig själv av Nick’s mörka sockerfria choklad).
- Nötter och torkade bär efter egna preferenser (inspiration kan du hitta här).
Så här gör du:
- Smält chokladen över ett vattenbad. Det gör du genom att koka upp en halvfull kastrull med vatten. Ta därefter av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg dom i en mindre kastrull eller en värmetålig skål. Sänk ner kastrullen/skålen i det varma vattnet och låt den stå tills chokladen har smält. Rör om lite då och då, men var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen eftersom det kommer att göra den tjock och grynig.
- När chokladen har smält tar du bort den från vattenbadet. Lägg i nötterna och bären. Rör om så de täcks av chokladen och flytta därefter över dom på en tallrik klädd med bakplåtspapper. Upprepa tills du har gjort så mycket som du vill göra.
- Ställ in tallriken i kylskåpet så att chokladbitarna får stelna.
Relaterade inlägg:
Tack för tipset! Så gott!
Varsågod! 🙂
Chokladdoppade gojibär är något av det bästa jag vet. 🙂
Visst är det fantastiskt gott! 🙂