– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Chokladdoppade nötter och bär är perfekt som ett nyttigare godis. Välj en hälsosammare choklad och dina egna favoriter när det kommer till nötter och torkade bär. Otroligt enkelt att göra och snabbt gå det också.
Detta behöver du:
- Choklad av en hälsosammare variant (jag använde mig själv av Renée Voltaires mörka kokoschoklad).
- Nötter och torkade bär efter egna preferenser.
Så här gör du:
- Smält chokladen över ett vattenbad. Det gör du genom att koka upp en halvfull kastrull med vatten. Ta därefter av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg dom i en mindre kastrull eller en värmetålig skål. Sänk ner kastrullen/skålen i det varma vattnet så den flyter på vattenytan. Låt chokladen sedan smälta under omrörning. Var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen för det kommer att göra den tjock och grynig.
- När chokladen har smält tar du bort den från vattenbadet. Lägg i nötterna och bären och rör om så de täcks med chokladen. Flytta därefter över dom till en tallrik klädd med bakplåtspapper. Upprepa tills du har gjort så mycket som du vill göra.
- Ställ in tallriken i kylskåpet så dom får stelna.
- Förvara dina chokladdoppade nötter och bär i en lufttät burk i kylskåpet.
Relaterade inlägg:
Tack för tipset! Så gott!
Varsågod! 🙂
Chokladdoppade gojibär är något av det bästa jag vet. 🙂
Visst är det fantastiskt gott! 🙂