Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till  Bodystore, Jordklok och Clearlife –

Uppskattningen och användningen av ringblomssalva går väldigt långt tillbaka i tiden. Den fantastiska multifunktionella produkten har ett brett användningsområde och äger värdefulla hudläkande egenskaper. För ett par veckor sedan skrev jag ett inlägg om hur du gör ringblomsolja, och som utlovat då följer här steg för steg hur du gör din egen ringblomssalva.

Så gör du egen ringblomssalva recept

Ni som följer mig vet att ekologisk hudvård är något som jag verkligen brinner för. Och även om det finns riktigt bra produkter att köpa, så tycker jag om att ibland tillverka mina egna. Idag tänkte jag som sagt bjuda på ett recept för hur du gör din egen ringblomssalva som är känd för sina mjukgörande och hudläkande egenskaper. Fantastisk på torr och narig hud, spruckna läppar, eksem, solskadad hud, små sår, insektsbett och självsprickor. Även värd att prova på andra hudproblem. Basen för att göra ringblomssalva är ringblomsolja. Hur du går tillväga för att göra egen ringblomsolja kan du läsa här. Det finns även ringblomsolja att köpa här för den som föredrar det.

Recept för ringblomssalva:

Redskap du behöver:

 • En kastrull att använda till vattenbad.
 • En mindre kastrull att blanda salvan i.
 • Något att röra med.
 • En slickepott för när du ska hälla upp salvan.
 • Våg och decilitermått.
 • Burkar med lock att förvara salvan i. Om du inte redan har burkar så finns det glasburkar i olika storlekar att köpa t.ex här.

Tänk på att alltid ha rena redskap när du tillverkar hudvårdsprodukter. Jag brukar lägga dom diskade skålarna, burkarna och redskapen som jag ska använda i vasken, hälla över kokhett vatten, följt av att jag torkar av dom ordentligt med en ren handduk.

Så här gör du:

 1. Ta den större kastrullen och fyll upp den till cirka en tredjedel med vatten.
 2. Mät upp ringblomsolja och bivax i den mindre kastrullen som du sedan ställer i den större kastrullen med vatten.
 3. Låt bivaxet och oljan smälta samman i ett vattenbad på låg värme under långsam omrörning.
 4. När allt har smält och blandats väl tar du av kastrullen från värmen.
 5. Fortsätt att röra medan salvan svalnar och se till att du skrapar ner från kanterna.
 6. När salvan kommit ner något i temperatur tillsätter du den eteriska lavendeloljan.
 7. Häll upp din salva i en rengjord burk med hjälp av en slickepott så att du kan skrapa ner allt.
 8. Det är viktigt att du låter salvan svalna helt innan du sätter på locket. Förvara helst mörkt i badrumsskåpet eller skafferiet.

 

Mer om ringblomssalva kan du läsa här

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Anjelika

  Bästa! <3

  Svara
 2. Malin

  Ringblomssalva är suverän! Har aldrig provat att göra egen, men brukar köpa. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är ringblomssalva en suverän produkt! Inte alls svårt att göra egen. 🙂

   Svara
 3. Anna

  Så bra! Måste jag göra. 🙂

  Svara
 4. L.H

  Jag har ringblommor på tomten, så ska torka blad i helgen och prova att göra ringblomsolja och salvan. Tack för alla fina tips! Kram

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Härligt! Tack för att du uppskattar mina inlägg. <3 Kram

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close