Egenskaper av eterisk limeolja

by Mikaela Bjerring on 24 november, 2014 · 2 comments

in Aromaterapi, Blogg

Eterisk limeolja är en härligt doftande olja som utvinns från kallpressning av limeskalen. Inom aromaterapi används limeolja bland annat för dess febernedsättande, bakteriedödande och virushämmande egenskaper och anses allmänt stärkande för både kropp och själ.

Eterisk limeolja

Användning av eterisk limeolja inom aromaterapi

  • För lymfrening: Blanda 2 droppar limeolja, 5 droppar cypressolja och 3 droppar enbärsolja med 20 ml basolja (en vegetabilisk olja). Börja med att torrborsta huden och smörj sedan in kroppen med oljeblandningen.
  • Som luftrenare: Blanda  3 droppar limeolja med 3 droppar pepparmyntsolja och förånga i en aromalampa. Oljorna ger en fräschare rumsdoft och bidrar till en lugnande, stärkande, koncentrationshöjande känsla som kan vara mycket hjälpsam vid nedstämdhet, oro, ångest, obeslutsamhet.
  • För luftvägarna: Blanda 3 droppar limeolja och 3 droppar eukalyptusolja i en stor skål med kokhett vatten. Lägg en handduk över huvudet, luta ansiktet över skålen och andas in ångorna.

Återförsäljare av eterisk limeolja och andra eteriska oljor hittar du här

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARVår örtabok, Rabén prisma ,ISBN 91-518-2782-4

Kropp och själ – Eteriska oljor, av Jennie Hardning, 2002. ISBN: 1-40544-798-2

Shenet – Lime: http://www.shenet.se/ravaror/eolime.html

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Pernilla Olofsson november 26, 2014 kl. 11:14

Tack för informationen. Jag har börjat bli mer och mer intresserad av eteriska oljor och investerat i en aromalampa:) och uppskattar all information om olika eteriska oljor som jag hittar här 🙂

Svara

2 Maria Wik december 1, 2014 kl. 10:24

Doftar så underbar gott med 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: