Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Egenskaper av eterisk limeolja

av | nov 24, 2014 | Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Huskurer - Husmorstips | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till bodystore.com och Svensk hälsokost –

Eterisk limeolja är en härligt doftande olja som utvinns från kallpressning av limeskalen. Inom aromaterapi används limeolja bland annat för dess febernedsättande, bakteriedödande och virushämmande egenskaper och anses allmänt stärkande för både kropp och själ.

Egenskaper av eterisk limeolja

Användning av eterisk limeolja inom aromaterapi

 • För lymfrening: Blanda 2 droppar limeolja, 5 droppar cypressolja och 3 droppar enbärsolja med 20 ml basolja (en vegetabilisk olja). Börja med att torrborsta huden och smörj sedan in kroppen med oljeblandningen. Hur du torrborstar kan du läsa om här.
 • Som luftrenare: Blanda  3 droppar limeolja med 3 droppar pepparmyntsolja och förånga i en aromalampa. Oljorna ger en fräsch rumsdoft och bidrar till en lugnande, stärkande, koncentrationshöjande känsla som kan vara mycket hjälpsam vid nedstämdhet, oro, ångest, obeslutsamhet.
 • För luftvägarna: Blanda 3 droppar limeolja och 3 droppar eukalyptusolja i en stor skål med kokhett vatten. Lägg en handduk över huvudet, luta ansiktet över skålen och andas in ångorna.

 

Återförsäljare av bra eteriska oljor hittar du här

 

Återförsäljare av aromalampa hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Pernilla Olofsson

  Tack för informationen. Jag har börjat bli mer och mer intresserad av eteriska oljor och investerat i en aromalampa:) och uppskattar all information om olika eteriska oljor som jag hittar här 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Underbart! Eteriska oljar har så många fantastiska egenskaper som man kan dra nytta av. 🙂

   Svara
 2. Maria Wik

  Doftar så underbar gott med 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close