Ekologisk mascara från Annemarie Börlind

by Mikaela Bjerring on 11 januari, 2018 · 6 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore - I samarbete med Bodystore -

in Blogg, Ekologiskt, Make up, Miljövänligt, Naturlig skönhet

Att göra valet att använda så rena och naturliga kroppsvårdprodukter som möjligt är en del av en hälsosammare livsstil – säkrare produkter för både hälsan och miljön. Precis som för övriga hygienartiklar så gäller det såklart även för make up. Här har jag testat en ekologisk mascara från Annemarie Börlind.

Annemarie börlind mascara - naturlig och ekologisk mascara
Börlind har länge legat i framkant när det gäller forskning inom ekologisk och naturlig skönhet, och jobbar aktivt med att ta fram nya produkter som är hållbara och effektiva. Det märks också tydligt genom att produkterna aldrig slutar att imponera. Jag har hunnit med att prova en hel del ur Annemarie Börlinds sortiment genom åren och har blivit lika positivt överraskad varje gång. Så nu hade turen kommit till att prova deras mascara.

Det är väldigt individuellt hur man upplever en mascara och även vilken effekt man är ute efter att åstadkomma. Något som fungerar för en person behöver ju inte nödvändigtvis fungera för en annan. Men med det sagt vill jag börja med att säga att Börlinds är en av de bästa ekologiska mascarorna som jag själv har testat, vilket även är anledningen till varför jag väljer att lyfta fram den i ett inlägg. Här följer några anledningar varför:

  • Fantastiskt bra borste som är smal på ena sidan och bred på den andra. Den smala sidan gör att det är lätt att komma åt vid rötterna av ögonfransarna. Med den breda sidan kan du sedan svepa uppåt och färgen fördelas jämn över ögonfransarna (det är den breda sidan som du ser på bilden). Fransarna får volym utan att klibba ihop. En applicering ger ett väldigt naturligt intryck. Vill man ha mer volym så kan man applicera en omgång till utan att det för den sakens skull blir klumpigt.
  • Mascaran sitter jättebra och klarar galant av blött och ruggigt väder utan att fälla, och då talar vi fuktig Skånsk vinter!
  • Innehåller bland annat jojobaolja och bivax som vårdar fransarna.
  • Mascaran innehåller alkohol, men det är ren drickalkohol som inte torkar ut. Den används för att dra ut aktiva komponenter ur örtextrakten och för sin konserverande effekt.

Övrigt nämnvärt

  • Inte testade på djur. Dermatologiskt testade på människor för effekt och hudvänlighet.
  • Innehåller konserveringsmedel eftersom det är nödvändigt av produktsäkerhetsskäl, men enligt tillverkarna ett minimum.
  • Råvaror och tillverkning i Tyskland
  • Förpackningarna är av miljövänliga och återvinningsbara material.

Återförsäljare av Annemarie Börlind, Mascara, 9,5 ml, pris: 179 kr hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Krestin januari 14, 2018 kl. 11:07

Bästa mascaran!

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 14, 2018 kl. 11:22

Ja, den är riktigt bra.

Svara

3 Ann januari 15, 2018 kl. 22:00

Är den vattenfast?

Svara

4 Mikaela Bjerring januari 16, 2018 kl. 10:47

Nej den är vattenlöslig.

Svara

5 Anki januari 24, 2018 kl. 09:12

Annemarie Börlind har riktigt bra produkter. Orange blossom energizer är min favorit!

Svara

6 Mikaela Bjerring januari 24, 2018 kl. 09:18

Orange Blossom Energizer är ett riktigt härligt serum. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: