Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Ekologisk mascara från Annemarie Börlind

av | jan 11, 2018 | Blogg, Ekologiskt, Make up, Miljövänligt, Naturlig skönhet | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Att göra valet att använda så rena och naturliga kroppsvårdprodukter som möjligt är en del av en hälsosam livsstil – säkrare och bättre produkter för både hälsan och miljön. Precis som för övriga hygienartiklar så gäller det såklart även för make up. Här vill jag tipsa om en ekologisk mascara från Annemarie Börlind som jag själv tycker är helt fantastisk.

Ekologisk mascara från Annemarie Börlind

Börlind har länge legat i framkant när det gäller forskning inom ekologisk och naturlig skönhet, och jobbar aktivt med att ta fram nya produkter som är hållbara och effektiva. Det märks också tydligt genom att produkterna aldrig slutar att imponera. Jag har hunnit med att prova en hel del ur Annemarie Börlinds sortiment genom åren och har blivit lika positivt överraskad varje gång och den här mascaran är inget undantag.

Det är väldigt individuellt hur man upplever en mascara och även vilken effekt man är ute efter att åstadkomma. Något som fungerar för en person behöver ju inte nödvändigtvis fungera för en annan. Men med det sagt vill jag börja med att säga att Börlinds är en av de bästa ekologiska mascarorna som jag själv har testat, vilket även är anledningen till varför jag väljer att lyfta fram den i ett inlägg. 

Fördelar med mascaran:

 • Fantastiskt bra borste som är smal på ena sidan och bred på den andra. Den smala sidan gör att det är lätt att komma åt vid rötterna av ögonfransarna. Med den breda sidan kan du sedan svepa uppåt och färgen fördelas jämnt över ögonfransarna (det är den breda sidan som du ser på bilden). Fransarna får volym utan att klibba ihop. En applicering ger ett väldigt naturligt intryck. Vill man ha mer volym så kan man applicera en omgång till.
 • Mascaran sitter jättebra och klarar galant av blött och ruggigt väder utan att fälla, och då talar vi fuktig skånsk vinter!
 • Innehåller bland annat jojobaolja och bivax som vårdar fransarna.
 • Mascaran innehåller alkohol, men det är ren drickalkohol som inte ska torka ut. Den används för att dra ut aktiva komponenter ur örtextrakten och för sin konserverande effekt.

Övrigt nämnvärt:

 • Mascaran är inte testad på djur. Den är dermatologiskt testad på människor för effekt och hudvänlighet.
 • Innehåller konserveringsmedel eftersom det är nödvändigt av produktsäkerhetsskäl, men enligt tillverkarna ett minimum.
 • Råvaror och tillverkning i Tyskland
 • Förpackningen är av miljövänligt och återvinningsbart material.

 

Återförsäljare av Annemarie Börlind Mascara hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Krestin

  Bästa mascaran!

  Svara
 2. Ann

  Är den vattenfast?

  Svara
 3. Anki

  Annemarie Börlind har riktigt bra produkter. Orange blossom energizer är min favorit!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Orange Blossom Energizer är ett riktigt härligt serum. 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close