Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Hampafrösmöret har inte bara en god och nötig smak. Det bjuder dessutom på ett imponerande näringsinnehåll av essentiella fettsyror, aminosyror och fibrer, samt en betydande mängd av en lång rad vitaminer och mineraler.

Ekologiskt hampafrösmör

Hampafrösmör görs av hampafrön, som anses vara en riktig ”superfood”. Det räknas faktiskt till ett av de mest näringsrika fröer som finns. Fröna innehåller en perfekt balans mellan omega-6 och omega-3 i proportionerna 3:1, och världshälsoorganisationen (WHO) har erkänt hampa som ett livsmedel för optimal balans mellan de essentiella fettsyrorna. Fröna är dessutom rika på fibrer, vitaminer och mineraler som E-vitamin, magnesium, kalium, fosfor och nyttiga växtsteroler. De innehåller även samtlig essentiella aminosyror, vilket gör det till en bra vegetabilisk källa för fullvärdigt protein (ca 35 g protein per 100g). Hampafröna är inte bara rika på värdefull näring, dom har dessutom en riktigt god nötig smak.

Hampafrösmör av märket VitaPrana innehåller inget annat än ekologiska skalade hampafrön. Fröna stenmals långsamt vid en temperatur under 42 grader så att smaken och näringsvärdet bevaras. Resultatet blir ett krämigt och riktigt gott frösmör. Hampafrösmör kan t.ex. användas i smoothies, som pålägg eller topping. Andra fantastiska medlemmar i hampa-livsmedelsfamiljen är: hampafrön, hampafröolja, hampaprotein, hampamjöl och hampamjölk.

 

Återförsäljare av ekologiska hampa-livsmedel hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Malin J

  Hampafröna är riktigt goda. Har aldrig provat smöret, men det är säkert inte så dumt.

  Svara
 2. Ingela

  Låter gott!

  Svara
 3. Jenny

  Hampafrösmör låter riktigt gott!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close