Menskopp – Det optimala mensskyddet

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 25 september, 2017 · 4 comments

in Blogg, Hälsa, Intimvård, Kroppsvård, Kvinnlig hälsa, Naturlig skönhet

En menskopp har mycket som talar för sig som ett hälsosamt val av mensskydd. Produkten är tillverkad av medicinsk silikon, vilket är antibakteriellt och ultrahygieniskt. Den är dessutom smidig att använda, ekonomisk, miljövänlig och irriterar inte slemhinnorna i underlivet så som tamponger kan göra.

Organicup - menskopp som mensskydd
Mens är en naturlig del av varje kvinnas liv under i genomsnitt 38 år. På den tiden går det åt ca 10 000 tamponger/bindor eller 4 menskoppar. Här följer ett flertal fördelar med att använda en menskopp jämfört med alternativa engångsprodukter.

1. Hälsosamt för kroppen

När man använder en menskopp så finns det ingen risk att slemhinnorna i underlivet blir irriterade, vilket kan hända när man använder tamponger. När slemhinnorna blir torra och irriterade så kan problem uppstå så som återkommande svampinfektioner. Man slipper även risken med TSS (Toxic shock syndrome), även kallad tampongsjukan. Vanliga tamponger är gjorda av blekt bomull (eller rayon) där blekningsprocessen kan exponera produkten för giftiga dioxiner och furaner. Man kan även hitta rester av parfymkemikalier och lim, samt glyfosat, vilket är ett ämne som troligtvis är cancerframkallande enligt WHO. Alltså inget man bör ha inuti sin kropp.

2. Ekonomiskt fördelaktigt

Som nämnt ovan så menstruerar en kvinna varje månad under i genomsnitt 38 år. En menskopp har en livslängd på ca 10 år och kostar ett par hundralappar. Om du istället skulle använda tamponger eller bindor så skulle det innebära en förbrukning av ca 10.000 st. Det blir en enorm prisskillnad.

3. Miljövänligt – Klimatsmart

10.000 bindor eller tamponger är en himla massa engångsskydd vilket innebär en stor miljöbelastning. Materialet, tillverkningen, transporten, sopphanteringen och förbränningen – där varje steg har en stor klimatpåverkan. En och samma menskopp kan du använda i ca 10 år. Det kallar jag miljövänligt och klimatsmart.

4 Enklare i vardagen

Med en menskopp så slipper du tänka på att ha lager med tamponger, bindor och trosskydd hemma under mensen. Du slipper även komma håg att bära runt på engångsskydd i väskan under din mensperiod. Att ha en menskopp som man återanvänder gång efter gång gör livet lite lättare helt enkelt.

5. Hygieniskt

En menskopp är ett mer hygieniskt alternativ till engångsskydd. Ingen lukt, lätt att tömma och rengöra.

6. Bekvämt

Det mjuka materialet som koppen är tillverkad av formar sig efter kroppens rörelser. En menskopp som sitter korrekt varken syns eller känns.

7. Mindre stress med att byta

En menskopp rymmer mycket mer vätska än en tampong eller binda (ca tre gånger mer). Det betyder mindre stress för att tömma och mindre risk för läckage.

8. Perfekt för ett aktivt liv

En menskopp är helt klart det bästa valet för dig som lever ett aktivt liv. Fungerar utmärkt vid alla typer av sporter och du behöver inte oroa dig för att den ska läcka eller synas. Med en menskopp så finns det heller ingen risk för att badvattnet sugs upp som kan vara ett problem om man använder tampong.

9. Underlättar när du reser

När man reser är det fantastiskt bekvämt att bara behöva packa en liten produkt istället för ett flertal paket med engångsskydd. Med en menskopp så blir det heller inte något avfall som måste tas hand om.

OrganiCup

OrganiCup är den menskopp som jag själv har erfarenhet av. Det är en dansk produkt som består utav 100 % medicinskt silikon som inte innehåller några kemikalier. Ultrahygienisk och antibakteriell. Menskoppen finns i två storlekar: A – för kvinnor som inte har fött vaginalt och B – för kvinnor som har fött vaginalt. Detaljerad beskrivning om hur man använder menskoppen medföljer produkten.

Återförsäljare av OrganiCup hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Jenny september 28, 2017 kl. 12:39

Menskopp har jag använt i flera år och fungerar riktigt bra. Supernöjd!

Svara

2 Mikaela Bjerring september 29, 2017 kl. 11:01

Visst är det både smidigt och enkelt.

Svara

3 Mia september 29, 2017 kl. 10:42

Bästa mensskyddet! Kommer aldrig gå tillbaka till tamponger och bindor.

Svara

4 Mikaela Bjerring september 29, 2017 kl. 11:06

Jag har samma positiva erfarenhet. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: