Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Menskopp – Det optimala mensskyddet

av | sep 25, 2017 | Blogg, Hälsa, Intimvård, Kroppsvård, Kvinnlig hälsa, Naturlig skönhet | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

En menskopp har mycket som talar för sig som ett hälsosamt val av mensskydd. Produkten är tillverkad av medicinsk silikon, vilket är antibakteriellt och ultrahygieniskt. Den är dessutom smidig att använda, ekonomisk, miljövänlig och irriterar inte slemhinnorna i underlivet så som tamponger kan göra.

Menskopp - Det optimala mensskyddet

Mens är en naturlig del av varje kvinnas liv under i genomsnitt 38 år. På den tiden går det åt cirka 10 000 tamponger/bindor eller 4 menskoppar. Här följer ett flertal fördelar med att använda en menskopp jämfört med alternativa engångsprodukter.

1. Hälsosamt för kroppen

När man använder en menskopp så finns det ingen risk att slemhinnorna i underlivet blir irriterade, vilket kan hända när man använder tamponger. När slemhinnorna blir torra och irriterade så kan problem uppstå så som återkommande svampinfektioner. Man slipper även risken med TSS (Toxic shock syndrome), även kallad tampongsjukan. Vanliga tamponger är gjorda av blekt bomull (eller rayon) där blekningsprocessen kan exponera produkten för giftiga dioxiner och furaner. Man kan även hitta rester av parfymkemikalier och lim, samt glyfosat, vilket är ett ämne som troligtvis är cancerframkallande enligt WHO. Alltså inget man bör ha inuti sin kropp.

2. Ekonomiskt fördelaktigt

Som nämnt ovan så menstruerar en kvinna varje månad under i genomsnitt 38 år. En menskopp har en livslängd på cirka 10 år och kostar ett par hundralappar. Om du istället skulle använda tamponger eller bindor så skulle det innebära en förbrukning av ungefär 10 000 st. Det blir en enorm prisskillnad.

3. Miljövänligt och Klimatsmart

10 000 bindor eller tamponger är en himla massa engångsskydd vilket innebär en stor miljöbelastning. Materialet, tillverkningen, transporten, sopphanteringen och förbränningen – där varje steg har en stor klimatpåverkan. En och samma menskopp kan du använda i cirka 10 år. Det kallar jag miljövänligt och klimatsmart.

4 Enklare i vardagen

Med en menskopp så slipper du tänka på att ha lager med tamponger, bindor och trosskydd hemma under mensen. Du slipper även komma håg att bära runt på engångsskydd i väskan under din mensperiod. Att ha en menskopp som man återanvänder gång efter gång gör livet lite lättare helt enkelt.

5. Hygieniskt

En menskopp är ett mer hygieniskt alternativ till engångsskydd. Ingen lukt, lätt att tömma och rengöra.

6. Bekvämt

Det mjuka materialet som koppen är tillverkad av formar sig efter kroppens rörelser. En menskopp som sitter korrekt varken syns eller känns.

7. Mindre stress med att byta

En menskopp rymmer mycket mer vätska än en tampong eller binda (ca tre gånger mer). Det betyder mindre stress för att tömma och mindre risk för läckage.

8. Perfekt för ett aktivt liv

En menskopp är helt klart det bästa valet för dig som lever ett aktivt liv. Fungerar utmärkt vid alla typer av sporter och du behöver inte oroa dig för att den ska läcka eller synas. Med en menskopp så finns det heller ingen risk för att badvattnet sugs upp som kan vara ett problem om man använder tampong.

9. Underlättar när du reser

När man reser är det fantastiskt bekvämt att bara behöva packa en liten produkt istället för ett flertal paket med engångsskydd. Med en menskopp så blir det heller inte något avfall som måste tas hand om.

 

Menskoppen från OrganiCup

OrganiCup är den menskopp som jag själv har erfarenhet av. Det är en dansk produkt som består utav 100 % medicinskt silikon som inte innehåller några kemikalier. Ultrahygienisk och antibakteriell. Menskoppen finns i två storlekar: A – för kvinnor som inte har fött vaginalt och B – för kvinnor som har fött vaginalt. Detaljerad beskrivning om hur man använder menskoppen medföljer produkten.

 

Återförsäljare av OrganiCup hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

  1. Jenny

    Menskopp har jag använt i flera år och fungerar riktigt bra. Supernöjd!

    Svara
  2. Mia

    Bästa mensskyddet! Kommer aldrig gå tillbaka till tamponger och bindor.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close