Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Glutenfria scones med bovete

av | mar 21, 2019 | Bröd, Hälsa, Kost & Näring, Recept - Vegetariskt & glutenfritt | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Bovete är en naturligt glutenfri ört med en trevlig nötaktig smak. Dessa scones tar cirka 40 minuter att göra och passar perfekt att slänga ihop till en riktigt god helgfrukost.

 

Glutenfria bovetescones

Ingredienser (2 scones, 8 stycken bitar):

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Blanda boveteflingor/havregryn, bovetemjöl, havssalt, bakpulver, linfrön och fiberhusk i en skål och rör om så att alla ingredienser blandas väl.
  3. Tillsätt kokosoljan eller rumstempererat smör i bitar och finfördela i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Låt degen sedan svälla i cirka 10 minuter.
  4. Forma två runda kakor utav degen och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skåra varje kaka i fyra bitar och strö över lite boveteflingor eller havregryn.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Amanda

    Måste jag bara göra. Tack för receptet!

    Svara
  2. Anne

    Ett recept i min smak! Tack 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Härligt och trevligt att du uppskattar det 🙂

  3. Emmy O

    Wow, ser jättegoda ut!

    Svara
  4. Janne

    Hej Mikaela,
    Jag brukar reda köttfärssåsen jag gör med vetemjöl men ska nu göra en glutenfri, jag har tidigare använt maizena vid något tillfälle, fungerar det bättre att använda bovete eller finns det något annat som du kan rekommendera för ändamålet?

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      För glutenfri redning så kan du använda t.ex bovetemjöl eller tapiokamjöl som är rikt på stärkelse. Prova dig fram.

Lämna ett svar till Emmy O Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close