Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Efter en dag i solen behöver huden svalka, fukt och näring för att återhämta sig. Här följer hur du kan göra din egen after sun spray med tre effektiva ingredienser.

DIY Gör egen after sun med 3 ingredienser

Vi vill alla njuta av den härliga sommarsolen så mycket som möjligt, men det gäller att samtidigt skydda sig mot dom skadliga strålarna. Se därför till att du använder ett bra solskydd med ett naturligt fysikaliskt solfilter som varken är skadligt för hälsan eller miljön. Mer om skillnaden mellan kemiska och fysikaliska solfilter kan du läsa här.

En bra solkräm motverkar att du bränner dig och minskar skadorna från både UVB och UVA-stålar betydligt, men man är aldrig 100 procent skyddad. Så oavsett om du oturligt nog bränt dig svidande röd eller inte, så kan huden behöva lite extra omtanke efter en dag i solen.

Ingredienser:

Så här gör du:

Mät upp samtliga ingredienser och häll upp i en väl rengjord sprayflaska.

Användning:

Börja med att duscha av dig eventuellt saltvatten och solkräm. Skaka flaskan med after sun innan användning och spraya en generös mist över den solbrända huden. Därefter vill du smörja in dig med en vårdande olja där några bra alternativ är kokosolja, jojobaolja, mandelolja eller sesamolja. Oljan tas upp bättre när huden är fuktig så du vill smörja in dig direkt efter sprayen. Om du har bränt dig ordentligt kan du upprepa användningen av sprayen var och varannan timme tills rodnaden lagt sig.

Tips! Denna sprayen fungerar även utmärkt på andra brännskador.

Kort om ingredienserna

Aloe vera

Aloe vera har en lång traditionell användning inom hudvård för sina svalkande, lugnade och vårdande egenskaper. Den är mycket uppskattad vid solskador, både som förebyggande och efter solexponering. Aloe vera innehåller generöst med näring så som aminosyror, vitaminer, mineraler, antioxidanter, enzymer och andra bioaktiva växtämnen. Man hittar även polysackarider som ökar hudens förmåga att binda fukt. Antioxidanta polyfenoler verkar antiinflammatorikt som skyddar och hjälper läkningen och återuppbyggnaden av huden. Den aloe vera som jag använt mig av här är en flytande drickbar aloe vera från Holistic som är fri från konserveringsmedel och andra tillsatser.

Eterisk lavendelolja

Eterisk lavendelolja tillskrivs traditionellt många användningsområden. Inom hudvård är den uppskattad för sina antiseptiska, antibakteriella, inflammationshämmande, lugnande, balanserande och cellförnyande egenskaper. Den är bra för alla hudtyper, men extra passande för problemhud, känslig hud, irriterad hud, vid eksem och solsveda. Det var faktisk eterisk lavendelolja som genom en olyckshändelse 1910 gav upphov till begreppet aromaterapi. Ett experiment i en parfymfabrik i Provence råkade gå fel som resulterade i en explosion. En kemist brände sin arm svårt och snabbt stoppade han ner armen i närmaste behållare med vätska för att lindra svedan. Vätskan var inget annat än lavendelolja och han blev förvånad över hur snabbt smärtan lindrades och hur fort såret läkte. Än idag är eterisk lavendelolja mycket uppskattad för att hjälpa huden att läka vid brännskador och hudirritationer.

MSM

MSM är organiskt svavel som finns i alla kroppens celler. Det är en viktig beståndsdel i proteinet kollagen och keratin som bygger upp bindväv, brosk, senor, hjärna, muskler, skelett och inte minst huden. MSM kan vara mycket effektivt när den appliceras på skadad hud för att hjälpa till med läkning och återhämtning. För hudvård är det bästa att använda ett riktigt fint destillerat MSM-pulver.

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Freja

  Jättebra tips.Tack!

  Svara
 2. Anne

  Så bra ingredienser <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Riktigt härlig kombination för hud som varit i solen. 🙂

   Svara
 3. Mia B.

  Brukar använda aloe vera och mandelolja, men tack för tipset om msm. Dricker det varje morgon så ska se till att blanda i lite i oljan också. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close