Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Oavsett om du har förkylning med feber och halsont, eller halsfluss med svullna mandlar kan kylan av en isglass bidra till att få ner svullnaden, lena och ge en snabb och skön lindring. Dessutom innehåller den här glassen fullt med nyttigheter som kan hjälpa kroppen att bekämpa infektionen lite snabbare.

Halsfluss-glass recept

Den här isglassen är rik på antioxidanter som stödjer kroppens normala immunsystem. Camu Camu anses vara en av de mest C-vitaminrika källor som finns i naturen. Ingefäran är uppskattad för sina antiinflammatoriska och antibakteriella ämnen. Lika så har honungen antibakteriella egenskaper samtidigt som den har förmågan att lena en irriterad hals. All honung har värdefulla antibakteriella egenskaper, men starkast har den hyllade manukahonungen.

Detta behöver du till ca 6 st:

 • 5 dl färskpressad apelsinsaft
 • Saften från en citron
 • 3 tsk honung (smaka av och se hur söt du vill ha den)
 • En bit ingefära (cirka 4 – 5 cm)
 • 3 tsk camu camu

Redskap:

 • Glassformar

Gör så här:

 1. Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn.
 2. Blanda ihop alla ingredienser väl.
 3. Häll upp i glassformar och ställ i frysen.

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Linn

  Vilket bra tips! Fullt med nyttigheter <3

  Svara
 2. A.W

  Så bra! Ska spara receptet <3

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close