Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Därför vill du använda en ansiktsborste

av | nov 7, 2019 | Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Naturlig skönhet | 2 Kommentarer

– I samarbete med Bodystore.com – Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Om man är noga med sin ansiktsvård så är förutom bra och naturliga produkter en ansiktsborste något som jag själv tycker är väl värt att investera i. Det gör rengöringsrutinen både lyxigare och effektivare. Borsten rengör på djupet och exfolierar, samtidigt som ansiktet får en välgörande massage som ökar blodcirkulationen, hjälper lymfdräneringen, stödjer kollagenet och elastinet som ger huden spänst och lyster.

Därför vill du använda en ansiktsborste

Det finns en uppsjö av olika typer av ansiktsborstar på marknaden. Och är du intresserad av skönhetsvård så har du säkert inte missat den här typen av borste tillverkad av ultrahygieniskt silikon. Innan jag provade så hade jag faktiskt svårt att föreställa mig hur en silikonborsten skulle kunna rengöra huden på ett effektivt sätt, men jag blev positivt överraskad. Inte bara blir huden riktigt ren och mjuk, ansiktsmassagen är dessutom riktigt härlig och efteråt känns huden mer fast och plumpad. Nu är borsten en del av min dagliga ansiktsrutin.

Den här ansiktsrengöringsborsten från Beurer (FC49 Facial brush) har 3 olika rengöringszoner och 15 intensitetsnivåer. Det gör att den kan anpassas till alla hudtyper, även den allra känsligaste. Borsten ligger bekvämt i handen, den är enkel att använda och känns väldigt behaglig när den förs över huden.

Fördelar med ansiktsborsten

 • Rengör huden mycket effektivare än händer gör
 • Passar för alla hudtyper
 • 3 rengöringszoner och 15 intensitetsnivåer
 • Vattentålig, kan användas även i duschen
 • Uppladdningsbar, inga batterier
 • Rengör porerna på djupet från smuts, bakterier och sminkrester
 • Vibrationsmassage som stödjer kollagenet, elastinet, blodcirkulationen och lymfdräneringen

Så använder du ansiktsborsten

 1. Fukta ansiktet med vatten och applicera ansiktsrengöring. Själv upplever jag att en rengöringsprodukt i krämform eller gel fungerar bäst, eftersom det får borsten att glida smidigt över huden.
 2. Fukta ansiktsborsten med vatten och sätt igång den genom att trycka på av/på-knappen. Led-lampan kommer att blinka 3 gånger innan borsten börjar vibrera.
 3. Den har totalt 15 intensitetsnivåer och när den startar börjar den på medelhög nivå. Du kan trycka på +/- för att växla mellan de olika hastigheterna.
 4. För borsten över huden med jämna cirkelrörelser. Använd en lägre intensitet för att rengöra de känsliga områdena runt ögonen. Den grova rengöringsytan kan användas för fet hy och för mer intensiv massage. Anpassa hastigheten efter hur känslig hy du har och vad som känns bra. Rengör en del av ansiktet åt gången till exempel höger sida, därefter över till vänster sida, över hakan, näsan och till sist pannan. Massera med borsten från mitten av ansiktet med utåtgående rörelser för att främja lymfdräneringen. När ansiktet är klart gör jag även under hakan, halsen och dekolletaget. Det är lätt att glömma att även dom områdena behöver lite extra vård och omtanke.
 5. Stäng av borsten genom att trycka på av/på-knappen. Led-lampan lyser då åter 3 gånger innan den stängs av.
 6. Skölj av ansikten noga med ljummet vatten, klappa huden torr med en handduk och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.

 

Beurer FC49 Facial brush finns att köpa här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Kat

  Älskar min ansiktsborste. Huden känns så ren och fräsch och porerna har minskat betydligt sen jag började använda den.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close