– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –
Iste med hibiskus, citrus och ingefära är perfekt att släcka törsten med en varm sommardag. En riktigt fruktig, frisk och inte minst hälsosam dryck som dessutom är ljuvligt god.
Kort om hibiskuste
Hibiskuste är ett koffeinfritt örtte med en härlig intensiv röd färg. Smaken är mycket tilltalande och kan beskrivas som fruktig, syrlig och lite söt. Smakmässigt brukar den många gånger jämföras med tranbär, men mindre sträv. Om du inte har provat hibiskuste än, så har du verkligen missat något.
Förutom den goda smaken finns det även andra anledningar till att dricka hibiskuste. Det är nämligen rikt på antioxidanter, vilka hjälper till att skydda mot fria radikaler. Bland annat innehåller teet en generös mängd av polyfenolen antocyanin, som är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper.
Mer om hibiskuste kan du läsa i inlägget ”Hibiskuste – Hälsofördelar och användning”.
Ingredienser (1 liter iste):
- 2 msk löst hibiskuste, eller 3 st portionspåsar hibiskuste
- 1 liter vatten
- En bit ingefära
- 1 st apelsin
- 1 st citron
Så här gör du:
- Koka upp vattnet, lägg i hibiskuste och låt det dra i 10-15 minuter.
- Sila av teet, häll upp det i en karaff och ställ in den i kylskåpet.
- Skär upp apelsinen, citronen och ingefäran i skivor och lägg dom i det kylda teet. Du kan även pressa i lite apelsinsaft och citronsaft för mer citrussmak.
- Häll på med is innan servering.
Relaterade inlägg:
- Naturligt solskydd – Därför bör det vara ditt självklara val
- Eteriska oljor vid vanliga sommarplågor
- Huskurer vid munsår (munherpes)
- Hyaluronsyra – ett viktigt ämne för huden, leder och ögon
Ser ju så inbjudande ut! Det måste jag göra i sommar.
Så roligt att du vill göra isteet.:)
Detta isteet ser ju bara så gott ut! Det ska genast inhandlas hibiskus te.
Det är verkligen så gott! Roligt att du vill prova. 🙂
Hibiskuste är ju bara så gott. Smakar som saft, men inte lika söt. 🙂
Kan tänka mig att detta isteet är väldigt gott.
Håller med. Riktigt gott. 🙂