Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Knepen för att hitta den perfekta vattenmelonen

av | jun 26, 2017 | Blogg, Kost, Livsmedel, Vegansk / Vegetarisk kost | 2 Kommentarer

Vattenmelon är både nyttigt och gott och hör verkligen sommaren till. Men den måste vara helt rätt i sin mognad för att ge den där smakupplevelsen som man vill ha. Här tänkte jag därför dela med mig av några knep för hur du hittar den perfekta vattenmelonen.

Knepen för att hitta den perfekta vattenmelonen

Knepen för att hitta den perfekta vattenmelonen

  • Leta efter en blekgul fläck på botten där vattenmelonen suttit på marken och vuxit. Den ska vara smöraktig i färgen, inte vit, grön eller brun. Det indikerar att vattenmelonen är perfekt i sin mognad.
  • Vattenmelonen bör även vara tung för sin storlek eftersom det tyder på att den är saftig. Är den lätt för sin storlek finns det en risk för att den har torkat ut.
  • Titta efter oskadat skal. Om skalet är skadat eller har bruna fläckar kan fruktköttet mycket väl vara skadat det också.
  • Spindelnätsliknande mönster är ett bra tecken. Det betyder att blomman pollinerats mycket, vilket innebär en sötare frukt.
  • Ytterligare en indikation att vattenmelonen är saftig och god är att det hörs ett ihåligt ljud när man knackar på den.

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Eva-Lena

    Tack för tipsen! Ska kolla nästa gång.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close