Raw chokladbollar med pepparkakssmak

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 13 december, 2018 · 8 comments

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt

Raw chokladbollar med pepparkakssmak som är fria från socker och mjölkprodukter. En riktigt god variant av raw food-bollar som bidrar med lite julstämning för din smaklökar. Snabba och enkla att göra och inte minst gudomligt goda!

Chokladbollar med pepparkakssmak

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Mixa dadlarna med hasselnötsmjölet i en matberedare eller hackare tills allt blivit riktigt finfördelat. Har du ingen matberedare/hackare så kan du istället finhacka dadlarna med en kniv tills dom har blivit till en massa, lägg i en skål och blanda ihop med hasselnötsmjölet.
  2. Tillsätt alla övriga torra ingredienser: kakao, vaniljpulver, kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika och blanda väl.
  3. Tillsätt kokosolja och vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Gör bollar i önskad storlek och rulla i nötkross.
  5. Förvara bollarna kallt i kylskåp tills dom ska serveras.

Relaterade inlägg:

 

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Anja W december 13, 2018 kl. 20:49

Ser jättegott ut! 🙂 Dom ska jag göra till jul.

Svara

2 Mikaela Bjerring december 14, 2018 kl. 09:43

Härligt Anja!

Svara

3 Kalle december 13, 2018 kl. 21:18

Ser riktigt gott ut! Tack för tipset. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring december 14, 2018 kl. 09:40

Tack! 🙂 Och varsågod.

Svara

5 Mia december 14, 2018 kl. 09:17

Mums! Måste provas 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring december 14, 2018 kl. 09:43

Tycker jag du ska. Riktigt goda! 🙂

Svara

7 Anne januari 4, 2019 kl. 11:19

Så goda dom ser ut! Älskar rawfood bollar så ska absolut prova dom 🙂

Svara

8 Mikaela Bjerring januari 4, 2019 kl. 11:25

Tack och vad trevligt! Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: