– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till bodystore.com –
Idag tänkte jag bjuda på ett recept på riktigt goda proteinbollar som dessutom är snabba och enkla att blanda ihop. Glutenfria, veganska och utan vitt socker. Perfekta som mellanmål eller som ett extra proteinintag vid träning.
Till dessa proteinbollar kan du ta lite av vad du har när det kommer till nötter och torkad frukt/bär. Själv använde jag valnötter, cashewnötter, gojibär och sura körsbär som blir en riktigt bra smakkombination. Det finns även dadlar med i receptet som behövs för konsistensen och sötman. Jag brukar även blötlägga nötterna innan för att bryta ner antinutrienterna. Mer om det kan du läsa i ett föregående inlägg ”Därför bör man blötlägga nötter och fröer”
För att öka proteininnehållet kan du använda valfritt proteinpulver. Här har jag själv använt havreprotein som har en neutral och angenäm smak. I inlägget ”Guide: Så hittar du rätt proteinpuver för dig” kan du läsa mer om olika alternativ av proteinpulver.
Ingredienser för proteinbollar:
- 12 st urkärnade dadlar
- 1 dl mandelmjöl
- 2 dl havreprotein
- 1 dl grovhackade nötter
- 1 dl grovhackade torkade bär/frukt
- 3 msk kallpressad kokosolja
- 3 msk fibersirap eller kokossirap
- 2-3 msk vatten
Gör så här:
- Mixa dom urkärnade dadlarna tillsammans med mandelmjölet tills dadlarna blivit helt finfördelade. Det lättaste är att använda en matberedare eller hackare om du har det.
- Grovhacka nötterna och den torkade frukten/bären.
- Lägg alla ingredienser i en skål och arbeta ihop till en deg som håller ihop bra. Börja med 2 msk vatten och se därefter om du behöver tillsätta lite mer om degen känns torr. Degen ska vara rätt så kladdig,
- Rulla bollar i önskad stolek. Dom håller sig bra i kylen i 4-5 dagar och går även utmärkt att frysa.
Relaterade inlägg:
- Energismoothie med maca och hampaprotein
- Hampaproteinbars med vaniljsmak
- Det imponerande näringsinnehållet av hampafrön
- Hälsosamma fördelar med hampaolja
Ser jättegoda ut och inte svåra att göra. 🙂
Ja dom är väldigt enkla och goda. 🙂
Wow, dessa måste vi prova! 🙂
Tycker jag ni ska göra. 🙂
Ser riktigt mumsiga ut!
Tack! ja riktigt goda.:)
Det går väl bra med annat protein om man inte har hampaprotein hemma?
Visst går det bra med vilket proteinpulver som helst.
15 st
2 dl
1 dl
1 dl grovhackade
1 dl grovhackade
3 msk (se till att den är flytande, vilket den blir vid 25 grader)
3 msk eller
2-3 msk vatte
Hej
Får bara upp mängden inte vad det är
Hej, det är länkar i texten till ingredienserna. Kanske du stängt av funktionen för att kunna se länkar/annonser? Här är ingredienserna:
12 st urkärnade dadlar
2 dl havreprotein
1 dl mandelmjöl
1 dl grovhackade nötter
1 dl grovhackade torkade bär/frukt
3 msk kallpressad kokosolja
3 msk fibersirap eller kokossirap
2-3 msk vatten