– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Quinoa är ett näringsrikt och proteinrikt frö som är en stapelvara i det Sydamerikanska köket. I det här receptet serveras den med några höstfavoriter – rostad pumpa och grönkål.



Detta behöver du:
- 4 dl quinoa
- 8 dl vatten
- 1 msk buljong eller 1 tärning (jag kan starkt rekommendera grönsaksbuljong från biofood. Supergod!)
- 1 butternutpumpa
- 200 gram grönkål
- Lite olja (jag använde smakneutral kokosolja)
- Örtsalt
- Peppar
- Pumpakärnor
Dressing:
- Hampafröolja eller olivolja
- Äppelcidervinäger
- Svartpeppar
- Örtsalt
- Vitlök
- Dijonsenap
Topping: Groddar
Gör så här:
- Skölj quinoan noga i kallt vatten.
- Mät upp 8 dl vatten i en kastrull, tillsätt buljongen och låt koka upp.
- När vattnet kokar häller du i quinoan, dra ner värmen och låter den sjuda i ca 15 minuter tills vattnet har kokat bort. Stäng sedan av värmen och låt den stå kvar på eftervärmen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta pumpan, dela den på längden och kärna ur. Skär pumpan i ca 1 cm tjocka skivor och dela i bitar. Lägg pumpan på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, örtsalt och peppar och rör runt så att oljan och kryddorna fördelas på alla bitar.
- Ställ in pumpan i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills den är mjuk och börjar få färg.
- Under tiden som pumpan är i ugnen så sköljer du grönkålen, tar bort den tjocka stammen och strimlar kålbladen.
- Koka upp vatten i en kastrull och lägg i grönkålen i ett par minuter så den får mjukna. Häll sedan över den i ett durkslag så att vattnet får rinna av.
- Ta ut pumpan ur ugnen, lägg på grönkålen och strö över pumpakärnor. Ta en sked och rör om. Ställ tillbaka in i ugnen i ytterligare ca 5 minuter.
- Blanda ihop dressingen i en skål genom att ta två delar olja till en del vinäger. Pressa i vitlök, tillsätt örtsalt, peppar och lite dijonsenap. Smaka av och hitta den balans som passar din smaklökar.
- Servera quinoan med den rostade pumpan, grönkålen och ringla över dressing. Toppa gärna med lite groddar.
Låter riktigt gott! Mums 🙂
Riktigt gott Kerstin. 🙂