Raw cheesecake med mango och lime (vegan)

av | jul 23, 2020 | Hälsa, Kost & Näring, Recept, Sötsaker - Desserter | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

En krämig och riktigt god raw cheesecake med en fräsch smak av mango och lime. Vegan, glutenfri och utan vitt socker. En läcker dessert som med all sannolikhet kommer att bli mycket uppskattad.

Raw cheesecake med mango och lime (Vegan)

Ingredienser för botten:

Ingredienser för fyllningen:

Topping: 2 dl mango som mixas till en slät sås.

Raw cheesecake med mango och lime (Vegan)

Förberedelser:

Börja med att blötlägga pistagenötterna och cashewnötterna. Lägg nötterna i två separata skålar, fyll på med vatten så dom täcks helt och tillsätt lite havssalt. Efter 4, respektive 5 timmar sköljer du av nötterna i kallt vatten och låter dom rinna av ordentligt.

Om du ska använda frusen mango så ta fram den så den får tina upp.

Om din kokosolja är i fast form så kan du ställa burken i en skål med varmt vatten från kranen så oljan blir flytande. Kokosoljan smälter vid 25 grader och du vill bara ha den flytande inte uppvärmd.

Förbered en springform genom att klä den med bakplåtspapper. Den jag använde var 20 cm i diameter, men en lite större eller mindre går också bra.

Så gör du Botten:

För att göra botten mäter du upp alla ingredienser i en matberedare. Mixa tills du har en deg som håller ihop, men det får gärna vara lite textur kvar. Bred ut degen i formen i ett jämnt lager.

Så gör du fyllningen:

  1. Vispa upp kokosgrädden tills den är riktigt fast och ställ in den i kylskåpet så länge. Observera att inte alla märken går att vispa, så se till att du väljer en vispbar. Du vill även ha den kylskåpskall när du vispar, annars kommer du inte få den fluffig och fast som behövs för att fyllningen ska få rätt konsistens.
  2. Mixa de blötlagda cashewnötterna med hjälp av en mixer/matberedare tills riktigt krämigt.
  3. Tillsätt mangon, kokosoljan, havssaltet, sirapen, limesaften och det rivna limeskalet. Mixa igen tills helt slätt. Tillsätt kokosgrädden och rör om tills allt blandats väl.
  4. Häll fyllningen över botten i formen. Täck över den och ställ in den i kylskåpet. Låt kakan stå kallt i minst 8 timmar så den hinner sätta sig.

Topping:

Mixa cirka 2 dl mango till en slät sås och bred över kakan innan servering.

Servering:

Ta ut din raw cheesecake från kylen direkt innan servering. Skulle kakan trots allt känna lite lös i konsistensen så kan du ställa in den i frysen i 30-60 minuter innan servering. Den håller sig bra i kylskåpet i cirka en vecka och går även bra att frysa i bitar.

 

Relaterade inlägg:

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

3 tips för en välmående mage och tarm

3 tips för en välmående mage och tarm

- I betalt samarbete med Naturecan - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Naturecan - En välfungerande mage och tarm lägger grunden för vår hälsa, så det är något som vi verkligen borde prioritera. Det finns även många faktorer som spelar en betydande roll...

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Du kanske har hört talas om torrborstning, men inte riktigt vet varför man bör göra det? Här följer om 6 fantastiska fördelar med att torrborsta kroppen och hur du går till väga steg för steg. Vad är...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

8 Kommentarer

  1. Sandra

    Alltså det ser sjukt gott ut! Det måste jag prova! Tack för tipset och receptet. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack! Varsågod och ja det tycker jag du ska göra. 🙂

  2. Elin

    Mums så gott!

    Svara
  3. Carro

    Det vattnas i munnen! Det måste jag testa 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Det tycker jag du ska göra. 🙂 Så gott!

  4. Laila H

    Wow, Så gott det ser ut. Älskar raw cheesecake. 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera, men...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...

Veckans kampnajer för kosttillskott och hälsokost

This will close in 0 seconds