Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Under hösten och vintern är det högsäsong för grönkål, så då bör man ta tillvara på tillfället och äta lite mer av de gröna bladen. Grönkål har nämligen ett imponerande näringsvärde och är dessutom väldigt gott. Här följer ett recept på grönkålspesto som ett alternativ till klassisk pesto.

Recept på grönkålspesto

Detta behöver du:

 • 2 dl grönkål (hackad)
 • 1 dl hampafrön
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 dl pecorino eller 1 dl cashewnötter som ett veganskt/laktosfritt alternativ
 • 1/2 dl hampafröolja (riktigt god smak med en bra balans mellan omega-3 och omega-6)
 • Örtsalt
 • Svartpeppar
 • Chiliflingor (valfritt)

Gör så här:

 1. Skölj grönkålen och skär bort dom tjocka stammarna.
 2. Mixa grönkålen med hampafröna och vitlöken.
 3. Tillsätt pecorino och hampafröolja och mixa några sekunder till. Om du gör den veganska/laktosfria varianten så tillsätter du cashewnötterna i steget innan.
 4. Tillsätt örtsalt, peppar och eventuellt lite chili. Smaka av tills du är nöjd med kryddningen.

Kort om grönkål

Grönkål är en relativt lättodlad grönsak som trivs bra i vårt kalla klimat. Den tål både kyla och snö med temperaturer upp till 20 minusgrader. Det gör att grönkål kan odlas hela hösten och vintern och skördas efterhand som den ska säljas. Grönkålens näringsvärde är imponerande. Den är fiberrik och innehåller betydande mängder kalcium, järn, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin och folsyra. Grönkål innehåller även lutein och zeaxantin som är bra för våra ögon.

Lite kort om hampafrö och hampafröolja

Hampafröet är ett fascinerande litet frö som anses vara en riktig ”superfood”. Det är faktiskt ett av de mest näringsrika fröer som finns. Dom är fiberrika och har en optimal balans mellan omega-3 och omega-6. Hampafrön innehåller även alla essentiella aminosyror vilket gör det en bra källa för fullvärdigt protein. Det är definitivt ett livsmedel som kan bidra med mycket värdefull näring och dessutom väldigt gott. Kallpressad hampafröolja har en vacker grön färg och en god nötaktig smak. Hampafröolja passar utmärkt för att ringla över salladen, eller tillsätta i kalla såser och dressingar.

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Kerstin

  Låter ju riktigt gott! Det ska jag absolut prova 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Grönkålspesto är verkligen riktigt gott så det tycker jag du ska prova. 🙂

   Svara
 2. Mia L.

  Så gott det låter och jag älskar ju grönkål så det kan ju aldrig vara fel. tack för tipset!

  Svara
 3. Jessika

  Låter så gott! Hur länge håller den?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Jag skulle säga att den håller sig i 5 dagar i alla fall.

   Svara
 4. Sophie

  Tack för receptet! 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Det blir riktigt gott. Tycker absolut du ska prova! 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close