Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Så gör du ditt eget detoxvatten

av | jul 15, 2015 | Blogg, Detox-kost, Ekologiskt, Hälsa, Hälsokost, Kost, Recept | 13 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Genom att byta ut ditt vanliga vatten som du dricker varje dag mot detoxvatten stödjer du kroppens reningssystem och matsmältning. Detoxvattnet kan även hjälpa till att driva ut vätskeansamlingar i cirkulationssystemet och kroppsvävnader så att kroppen inte håller på en massa onödig vätska.

Detoxvatten recept

Att stödja kroppens utrensningssystem

Kroppen strävar hela tiden efter att vara i sitt naturliga tillstånd – att vara frisk. Där allt är i en perfekt balans och fungerar optimalt. Kroppen har ett effektivt utrensningssystem, men som vi med fördel kan stödja. Genom att byta ut ditt vanliga vatten du dricker varje dag mot detoxvatten stödjer du kroppens reningssystem. Det kan även bidra till en effektivare matsmältning. Detoxvattnet hjälper också till att driva ut vätskeansamlingar i cirkulationssystemet och kroppsvävnader så att kroppen inte håller på en massa onödig vätska. Tänk dock på att helst inte dricka till dina måltider, utan istället dricka rikligt med vatten mellan måltiderna.

Välj ekologisk frukt och grönsaker i ditt detoxvatten så att du inte får i dig en massa bekämpningsmedel. Även kranvattnet har jag som vana att filtrera då det tyvärr kan innehålla en rad föroreningar. I detta detoxvatten har jag valt att använda citron och gurka och de klassiska detox-kryddorna koriander, mynta, gurkmeja, svartpeppar och ingefära.

Detta behöver du:

 • 1 liter rent vatten
 • 2 citroner
 • 1/2 gurka
 • 1 bit ingefära, ca 5 cm
 • 2 msk gurkmeja
 • En nypa svartpeppar (för bättre upptag av curcumin i gurkmejan)
 • En knippe färsk mynta och/eller färsk koriander

Gör så här:

Tvätta alla frukter och grönsaker och skiva tunt. Lägg alla ingredienser i en karaff och fyll på till toppen med filtrerat vatten. Låt dra i minst 2 timmar och drick detoxvattnet samma dag.

 

Relaterade inlägg:

 

13 Kommentarer

 1. Silvia

  Jag dricker ofta citronvatten och grundvatten för att det ger en så god och fräsch smak. Detoxvattnet låter ju spännande att prova.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Citronvatten i sig själv är också mycket bra. Man kan ju alltid variera.

   Svara
 2. Maria

  Detoxvatten ska jag prova 🙂 Tack för tipset!

  Svara
 3. Gunilla O

  Har skrivit av receptet, så det ska bli spännande att prova 🙂

  Svara
 4. Emma

  Tack för tipset! Ska absolut testas.

  Svara
 5. Cilla

  Superbra!

  Svara
 6. Evelyn

  Hej Vill gärna veta hur du filtrerar vattnet? Med vad? Kanna? Tack

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Jag använder mig själv av Dafi vattenfilterkanna, vilken jag tycker fungerar mycket bra.

   Svara
 7. Birgitte wang Christensen

  Tack för tipset!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close