Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Så gör du eget bodybutter

av | apr 29, 2019 | Blogg, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore –

Två ingredienser är allt som behövs för att göra ett lyxigt bodybutter. Det går dessutom snabbt att blanda ihop och är bokstavligt talat så rent att du skulle kunna äta det. Detta bodybutter är vispat, vilket gör det härligt fluffigt och krämigt. Den smälter behagligt in i huden där den effektivt mjukgör, vårdar och återfuktar.

Så gör du eget bodybutter recept

Detta behöver du:

Så här gör du:

 1. Smält kokosoljan och kakaosmöret över ett vattenbad på låg värme. Rör om under tiden så att allt löser sig väl. Kokosoljan smälter vid 23-28°C och kakaosmöret vid 32-35°C, så det behövs inga höga temperaturer.
 2. När allt har smält så tar du av skålen från värmen. Låt blandningen svalna medan du rör om lite då och då. Fortsätt att röra om tills det kommit ner i rumstemperatur. Ställ sedan in skålen i kylskåpet en liten stund, så den blir något fastare. Du kan även sätta in den i kylen mellan omrörningarna så svalnar den snabbare. Tänk dock på att om den svalnar för snabbt utan omrörning kan det bildas klumpar, så håll koll.
 3. När krämen fått en fastare konsistens tar du ut den från kylskåpet och vispar med en elvisp under någon minut så den får den där härliga krämigheten och en konsistens som vispad grädde. Vill du tillsätta eterisk olja så gör du det under vispningen.
 4. Förvara ditt bodybutter i en ren glasburk. Den håller sig bra i ett par månader och bevarar sin konsistens i rumstemperatur, men det optimala är en något svalare plats som ett skafferi.

Kakaosmör är ett växtsmör med många hudvårdande egenskaper. Det är fuktbevarande och hjälper till att öka spänsten och smidigheten i huden. Fantastiskt bra för narig och torr hud som skriker efter fukt. Kakaosmöret innehåller E-vitamin som verkar hudläkande och polyfenoler som är känt för att skydda huden mot solskador. Det är rikt på omega-9, palmitinsyra, stearinsyra och innehåller även en del omega-6.

Kokosolja innehåller de medellånga mättade fettsyrorna kaprylsyra, laurinsyra och kaprinsyra som skyddar huden med sina naturligt antimikrobiella egenskaper. Det gör kokosoljan till en bra ingrediens i hudvård som med fördel kan kombineras med andra oljor/fetter. Kokosoljans krämighet gör den till en riktigt bra olja för att få fastare konsistens i produkter och vispar man kokosoljan blir den lätt och fluffig, vilket är perfekt för bodybutters.

Tips!

Om du får problem med att få upp den fluffiga konsistensen så låt den stå lite längre i rumstemperatur och sen in i kylskåpet igen under ett par minuter. Prova sedan att vispa upp den på nytt. Det kan hända att den behövde stabilisera sig och få en jämnare temperatur innan den går att vispa upp till ett krämigt fluff. Skulle ditt bodybutter ha stått för varmt så att det smält så är det ingen fara. Rör om, ställ in det i kylen några minuter och vispa därefter upp det på nytt.

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Katrine

  Måste jag prova! Ser jättehärlig ut <3

  Svara
 2. Anne

  Tack för tipset! Älskar hur kakaosmör återfuktar huden. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Trevligt att du uppskattar mina tips! Kakaosmör ger verkligen rikligt med fukt.:)

   Svara
 3. Anja W

  Tack för alla underbara tips du delar med dig! <3

  Svara
 4. Laila

  Det ser jättehärligt ut! <3

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close