– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –
Shiratakinudlar är en typ av traditionella japanska nudlar som är gjorda av konjakrot och vatten. Det gör dom glutenfria och i stort sett fria från kolhydrater och kalorier, endast 5 kcal/100g. Perfekt ersättning för t.ex. ris, pasta och nudlar när man vill hålla nere sitt intag av kolhydrater.
Vad är Shiratakinudlar?
Konjakrot är en örtliknande växt från Asien och av konjakplantans rot tillverkas mjölet som man sedan använder för att göra shiratakinudlar. Konjakroten är rik på kostfibrer som ger en långvarig och behaglig mättnadskänsla. Tack vare det låga innehåll av kalorier och den mättnadskänsla som man får av nudlarna så är det ett bra alternativ för den som försöker gå ner i vikt, äter LCHF eller av annan anledning vill hålla nere sitt kolhydratintaget. Nudlarna är neutrala i smaken, dom går snabbt att tillaga och absorberar såser och kryddor bra, vilket göra att de är lätta att kombinera i olika maträtter.
Fördelar med Shiratakinudlar:
- Innehåller varken fett, socker eller stärkelse.
- Helt fria ifrån gluten, laktos, ägg och soja.
- Lågt GI-värde.
- Ett bra alternativ för diabetiker eller för den som följer en lågkolhydratkost som t.ex LCHF.
- Det höga fiberinnehållet stödjer tarmens funktion.
Att tillaga shiratakinudlar
Häll av vätskan i påsen och skölj nudlarna i kallt vatten. Häll därefter på kokande vatten och låt dra några minuter. Häll av vattnet och tillsätt i t.ex. wok, soppa, eller kombinera med pastasås. Shirataki finns i olika former så som nudlar, fettucicni och pearls (ris).
Bra tips 🙂
Jag letade faktiskt efter dem idag när jag handlade. Hittade tyvärr inga. Ska kolla på länken.
Idag är det vilodag. Imorgon blir det träning igen 🙂
Dom är helt perfekta ,lättlagade och mättande