– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Ugnsrostade bbq-grönsaker i salladswrap är en fräsch vegansk maträtt. Avnjut som en enklare måltid eller som ett gott tillbehör. Perfekt när du vill ha något lättare med mindre kolhydrater.
Ingredienser:
- Ett mindre blomkålshuvud
- Ett paket kikärtor
- 2 st röda paprikor
- Salladsblad, till exempel romansallad
Kryddning:
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk mald kummin
- 1 tsk cayennepeppar
- 2 tsk chipotle chili
- 2 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk havssalt
- 1 krm mald svartpeppar
Sås:
Topping:
- Rostade sesamfrön
- Hackad bladpersilja
- Eventuellt lime att pressa över
Så här gör du:
- Förvärm ugnen till 220 °C.
- Skär upp blomkålen i mindre buketter och paprikan i ett par centimeter långa strimlor. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt dom rinna av.
- Blanda ihop kryddblandningen i en skål och såsen i en annan. Hacka persiljan och rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills gyllene. Skölj salladsbladen och låt dom rinna av.
- Lägg blomkålsbuketterna, paprikan och kikärtorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över kryddblandningen på grönsakerna och blanda om så att alla grönsaker är täckta.
- Rosta grönsakerna i ugnen i 20 minuter. Vänd runt grönsakerna efter halva tiden så dom rostas jämnt.
- Ta ut plåten ur ugnen och häll på bbq-såsen över grönsakerna och blanda om väl. Sätt därefter tillbaka plåten i ugnen i 5-10 minuter.
Servering:
Låt grönsakerna svalna något och häll upp dom i en skål. Fyll salladsblad med bbq-grönsaker och toppa med rostade sesamfrön och hackad persilja. Det är även gott att pressa över lite lime. Om man vill tillföra något krämigt kan en klassisk hummus eller avokadohummus vara ett bra alternativ.
Tack för receptet. Ser supergott ut.
Roligt att du uppskattar receptet. 🙂
Så gott och fräscht.
Ja, riktigt gott och smakrikt. 🙂
Det ser ju så gott ut. 🙂
Tack. 🙂 Riktigt gott.