– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Om du aldrig gjort linsbiffar innan så borde du verkligen prova. Proteinrika, enkla att göra och riktigt goda. Här följer ett recept för veganska zucchini- och linsbiffar. Servera gärna med en fräsch sallad, hummus eller en krämig avokadoröra.
Röda linser i matlagning
Röda linser är så otroligt tacksamt att använda i matlagning. De kan göra vilken soppa eller gryta som helst proteinrikare och matigare. Dessutom har röda linser när dom mosas/mixas förmågan att binda väldigt bra. Det gör det till en fantastisk ingrediens när man till exempel vill utesluta ägg och/eller gluten. Perfekt för veganska biffar och inte minst för bröd. I ett föregående inlägg ”Tunnbröd på röda linser” hittar du ett recept för ett riktigt gott glutenfritt bröd som kan användas som wraps eller i stället för tortillas.
Ingredienser för zucchini- och linsbiffar (8-10 st):
- 3 dl torkade röda linser
- 1 st zucchini
- 2 st vitlöksklyftor
- Cirka 20 cm purjolök
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk paprikapulver
- Havssalt
- Svartpeppar
- Olja till stekning (jag använder smakneutral kokosolja)
Så här gör du zucchini- och linsbiffar:
- Blötlägg linserna i kallt vatten under ett par timmar.
- Skölj av de blötlagda linserna och lägg dom i en bunke. Mixa linserna med hjälp av en stavmixer eller en matberedare tills de är mosade.
- Riv zucchinin på den grova sidan på rivjärnet. Lägg över den rivna zucchinin i en sil och strö över cirka 1/2 tsk havssalt och blanda om. Låt den sedan stå i ungefär 1/2 timme så den får vätska ur och krama därefter ut överflödig vätska.
- Hacka purjolöken och persiljan och pressa eller riv vitlöken fint.
- Blanda ner alla grönsaker till de mixade linserna tillsammans med paprikapulver, havssalt och peppar efter tycke. Här vill du inte mixa utan bara blanda med en sked.
- Värm upp en stekpanna med olja. När oljan är upphettad klickar du ut smeten till biffar. Stek tills gyllenbruna på ena sidan innan du vänder och steker klart på andra sidan.
- Servera med valfria tillbehör. Jättegott med till exempel en fräsch sallad, snabbpicklad rödlök och hummus
Åh, ser ju så goda ut. Tack för receptet.
Tack! Roligt att du uppskattar receptet. 🙂
Så gott! Dom ska jag göra i veckan. 🙂
Så roligt att du vill göra dom. 🙂
Mums! Älskar linsbiffar. 🙂
Visst är det så gott. 🙂