Egenskaper av Nyponrosfröolja

by Mikaela Bjerring on 9 augusti, 2012 · 2 comments

in Anti-aging, Blogg, Hudoljor, Örtmedicin – Naturmedicin

Nyponrosfröoljan är mycket näringsrik och tillhör den lilla exklusiva grupp av vegetabiliska oljor med högt innehåll av alfalinolensyra (25-35%), vilket är en nyttig omega 3-fettsyra. Nyponrosfröolja är en aktiv olja, som absorberas lätt av huden. Mjukgörande men inte så fet som andra hudoljor kan vara.

Nyponrosolja

Nyponrosfröolja kan göra stor nytta som hudregenererare vilket betyder att den bidrar till cellförnyelsen och återbildar huden. Detta gäller främst vid skador på huden som ärr (även operationsärr), smärre brännskador från solen, pigmentfläckar, åldersfläckar och inflammation efter strålbehandling. Oljan kan reducera dessa hudskador och ger samtidigt mer färg och liv till huden. Säljs som ofta som en olja som ”reducerar hudens åldringsprocess” (1).

Nyponrosfröoljan ses även som en av de bästa rynkhämmande oljorna. Den bidrar till hudens elastisitet, slätar ut linjer och reducerar hudens åldringsprocess. Den används med fördel på små rynkor runt ögon och mun och på solskadad hud. Nyponfrosröoljan är även väl värd att prova på eksemhud (1), (2).

Nyponrosfröolja  är en mycket torr olja som absorberas omedelbart utan att klibba – känns snarare torr och sträv på huden. Oljan kan med fördel användas under en naturlig fuktighetskräm anpassad efter sin egen hudtyp eller blandas med en lite fetare olja som tex Havtornsolja  eller Jojobaolja  för att tillföra mer fukt. Nyponrosfröoljan kan även intas invärtes som kosttillskott för linolensyra (1), (2).

Andra namn för Nyponrosolja är: Nyponfröolja, nyponolja, nyponrosolja, vildroskärnolja, vildrosolja.

Här hittar du Nyponrosfröolja

 

 KÄLLOR & REFERENSER(1) Finn Andersen, Guldet från växterna, Artaromaförlaget 2004, sidor: 74-75, ISBN: 91-974063-7-6

(2) Fakta om nyponrosfröolja: www.shenet.se - www.crearome.se

Bildkälla: Fotograf: Ulf Eliasson, public domain: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:RosaDumalis1UME.jpg

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Jenny Pettersson juni 15, 2016 kl. 22:18

Hej.
Jag vill prenumerera på nyhetsbrev!

Svara

2 Mikaela Bjerring juni 16, 2016 kl. 08:18

Lägger till dig på listan för nyhetsbrevet Jenny. 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: