Knepen för att hitta den perfekta vattenmelonen

by Mikaela Bjerring on 26 juni, 2017 · 2 comments

in Blogg, Kost, Livsmedel, Vegansk kost

Vattenmelon är både nyttigt och gott och hör verkligen sommaren till. Men den måste vara helt rätt i sin mognad för att ge den smakupplevelsen som man vill ha. Besvikelsen när man köper en som ser fin ut på utsidan, för att sen komma hem och upptäcka att den var torr och smaklös eller helt övermogen. För hitta den där perfekta vattenmelonen så tänkte jag dela med mig av några knep.

Knepen för att hitta en bra vattenmelon

Knepen för att hitta den perfekta vattenmelonen

  • Leta efter en blekgul fläck på botten där vattenmelonen suttit på marken och vuxit. Den ska vara smöraktig i färgen, inte vit, grön eller brun. Det indikerar att vattenmelonen är perfekt i sin mognad.
  • Vattenmelonen bör även vara tung för sin storlek eftersom det tyder på att den är saftig. Är den lätt för sin storlek finns det en risk för att den har torkat ut.
  • Titta efter oskadat skal. Om skalet är skadat eller har bruna fläckar kan fruktköttet mycket väl vara skadat det också.
  • Spindelnätsliknande mönster är ett bra tecken. Det betyder att blomman pollinerats mycket, vilket innebär en sötare frukt.
  • Ytterligare en indikation att vattenmelonen är saftig och god är att det hörs ett ihåligt ljud när man knackar på den.

Relaterade inlägg:Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Eva-Lena juli 4, 2017 kl. 21:08

Tack för tipsen! Ska kolla nästa gång.

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 4, 2017 kl. 21:56

Varsågod! ja, det får du göra 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: