Overnight oats med chiafrön

by Mikaela Bjerring on 20 juli, 2017 · 4 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Vegansk kost

Overnight oats är ett gott och nyttigt frukostalternativ eller mellanmål som du förbereder kvällen innan. Med havregryn och valfri vätska ”lagar” gröten sig själv under natten. Ett hälsosamt val som inte kunde vara enklare att göra.

Overnight oats recept

Overnight oats är kort och gott kall havregrynsgröt. Eftersom man inte kokar den räknas det som Raw food, vilket betyder att ingen näring går förlorad i tilllagningsprocessen. Kall gröt kanske inte låter så värst spännande, men jag kan försäkra dig om att det är godare än vad det låter. Gillar du vanlig havregrynsgröt, så kommer detta garanterat bli din nya favorit.

När man vill undvika stressiga morgnar eller helt enkelt bara göra det lätt för sig så kan det vara guld värt att ha frukosten redo när man vaknar. Overnight oats blandar du snabbt ihop på några minuter kvällen innan, och allt du behöver göra på morgonen är att toppa med lite nötter, frön, bär, eller något annat som du föredrar.

Detta behöver du:

Gör så här:

Blanda havregryn, chiafrön och vätska i en skål och tillsätt vanilj, kardemumma och kanel. Rör om väl och ställ in i kylen över natten. På morgonen har havregrynen och chiafröna sugit upp vätskan. Toppa med t.ex med lite bär frön eller nötter och din gröt är redo för att avnjutas.

Relaterade inlägg:Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Anna-Lena juli 27, 2017 kl. 12:09

Provade receptet. Riktigt gott! Så det har jag delat vidare på fb. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 28, 2017 kl. 09:37

Härligt och tack för att du delar vidare. 🙂

Svara

3 Margareta juli 28, 2017 kl. 09:10

Enkelt, gott och snabbt att blanda ihop. Tummen upp!

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 28, 2017 kl. 09:35

Ja, både enkelt och gott 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: