Naturlig hudrengöring med konjac sponge

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 24 juli, 2017 · 6 comments

in Ansiktsvård, Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Konjac sponge har använts för hudvård i Japan och andra delar av Sydostasien i över 100 år. På senare år har den även blivit oerhört populär världen över. Den har förmågan att balansera pH-värdet i huden, samtidigt som den ger en mild exfoliering, rengör porerna på djupet och vårdar med en lång rad mineraler och vitaminer. Efter användning känns hudens struktur avsevärt jämnare och mjukare. En fantastisk produkt som man inte kan kalla annat än imponerande.

Det här kan du förvänta dig av en konjac sponge

Konjac Sponge är en tvättsvamp som är tillverkad av Konjakrotens fiber, som passar att använda både för ansiktet och kroppen. Det finns en mindre variant för ansiktet och en större för kroppen. Dessutom finns det olika svampar för olika hudtyper. Det är verkligen en fantastisk produkt som får huden att kännas helt underbar efter användning – ren och mjuk med en ökad lyster och jämnare hudton.

Den exfolierande effekten av svampen hjälper till att eliminera döda hudceller. Den unika nätliknande konstruktionen hos svampen växtfibrerna främjar blodcirkulationen, vilket i sin tur bidrar till förnyelse av hudcellerna. Konjac svampen innehåller dessutom en rad mineraler så som natrium, kalium, kalcium, magnesium, järn, fosfor, koppar, zink och selen, samt vitaminer som A, B1, E, B2, B3. Dessa berikar huden med välgörande näring och balanserar pH-värdet som är så viktigt för en välmående hud.

Så använder du en konjac sponge

Lägg svampen i ett varmt vattenbad i några minuter tills den blivit mjuk. Krama ur överflödigt vatten och massera sedan huden varsamt med svampen. En konjac Sponge kan användas som den är eller tillsammans med din vanliga rengöringsprodukt. Efter användning sköljer du svampen med varmt vatten och hänger sedan upp den för att torka. Hållbarheten är 2-3 månader. När svampen börjar förlora sin form är det dags att byta ut den mot en ny.

Återförsäljare av konjac sponge hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Mia juli 26, 2017 kl. 11:06

Konjac svampen är så bra! Upptäckte den själv får något år sedan. Helt fantastisk. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 28, 2017 kl. 09:40

Visst är den helt fantastisk. 🙂

Svara

3 Anna-Lena juli 28, 2017 kl. 09:07

Fantastisk! Inne på min tredje vecka nu.

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 28, 2017 kl. 09:38

Ja visst är den underbar.

Svara

5 Karolina augusti 11, 2017 kl. 09:59

Åh, den är så bra. Man tror inte en ska göra så stor skillnad, men det gör den. 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring augusti 11, 2017 kl. 10:04

Ja visst gör den. Verkligen fantastisk för huden. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: