Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Naturlig hudrengöring med konjac sponge

av | jul 24, 2017 | Ansiktsvård, Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Konjac sponge har använts för hudvård i Japan och andra delar av Sydostasien i över 100 år. På senare år har den även blivit oerhört populär världen över. Den har förmågan att balansera pH-värdet i huden, samtidigt som den ger en mild exfoliering, rengör porerna på djupet och vårdar med en lång rad mineraler och vitaminer.

Naturlig hudrengöring med konjac sponge

Det här kan du förvänta dig av en konjac sponge

Konjac Sponge är en tvättsvamp som är tillverkad av Konjakrotens fiber. Den passar att använda både för ansiktet och kroppen, där det finns en mindre variant för ansiktet och en större för kroppen. Dessutom finns det olika svampar för olika hudtyper. Det är verkligen en fantastisk produkt som får huden att kännas helt underbar efter användning – ren och mjuk med en ökad lyster och jämnare hudton.

Den exfolierande effekten av svampen hjälper till att eliminera döda hudceller. Den unika nätliknande konstruktionen hos svampen växtfibrerna främjar blodcirkulationen, vilket i sin tur bidrar till förnyelse av hudcellerna. Konjac svampen innehåller dessutom en rad mineraler så som natrium, kalium, kalcium, magnesium, järn, fosfor, koppar, zink och selen, samt vitaminer som A, B1, E, B2, B3. Dessa berikar huden med välgörande näring och balanserar pH-värdet som är så viktigt för en välmående hud.

Så använder du en konjac sponge

Lägg svampen i ett varmt vattenbad i några minuter tills den blivit mjuk. Krama ur överflödigt vatten och massera sedan huden varsamt med svampen. En konjac Sponge kan användas som den är eller tillsammans med din vanliga rengöringsprodukt. Efter användning sköljer du svampen med varmt vatten och hänger sedan upp den för att torka. Hållbarheten är 2-3 månader. När svampen börjar förlora sin form är det dags att byta ut den mot en ny.

 

Återförsäljare av konjac sponge hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Mia

  Konjac svampen är så bra! Upptäckte den själv får något år sedan. Helt fantastisk. 🙂

  Svara
 2. Anna-Lena

  Fantastisk! Inne på min tredje vecka nu.

  Svara
 3. Karolina

  Åh, den är så bra. Man tror inte en ska göra så stor skillnad, men det gör den. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja visst gör den. Verkligen fantastisk för huden. 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close