– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Fröknäcke är otroligt gott, enkelt att baka själv och fullproppat med näringsrika fröer. Naturligt glutenfritt, fiberrikt och riktigt mättande.
Ingredienser:
- 2 dl solroskärnor
- 1/2 dl hela linfrön
- 1/2 dl chiafrön
- 1 dl hampafrön
- 2 dl pumpakärnor
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk mandelmjöl
- 1 msk smakneutral kokosolja
- 1 tsk havssalt
- 5 dl vatten
Så här gör du:
- Börja med att sätta ugnen på 150 °C.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt kokosoljan och vattnet till de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
- Bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Grädda fröknäcket i mitten av ugnen i cirka 90 minuter. Rotera plåtarna efter halva tiden.
- Ta ut plåtarna från ugnen och dela knäcket med en kniv i lagom stora bitar. Låt dom sedan svalna på ett galler. Skulle fröknäcket fortfarande vara lite mjukt, så sätter du tillbaka det i ugnen på gallret tills det är helt torrt och sprött, men sänk värmen till 50-100 grader och håll koll.
Ser riktigt gott och knaprigt ut. 🙂
Det blir riktigt gott!
Tummen upp. Tack för receptet!
Varsågod Kalle!