– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept på ett saftigt och välsmakande glutenfritt bröd som är rikt på fibrer och protein. Det är otroligt lättbakat, snabbt att få ihop och svårt att misslyckas med.
Detta behöver du:
- 2 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 1 1/2 dl glutenfria havregryn
- 1 1/2 dl sesammjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk havssalt
- 2 dl vatten
- Sesamfrön
Så här gör du:
- Börja med att sätta på ugnen på 180 °C.
- Ta en skål och blanda ihop alla torra ingredienser förutom sesamfröna.
- Tillsätt ägg, vatten och rör ihop allt. Låt degen sedan svälla i 20 minuter.
- Bred ut degen cirka 1,5 cm tjockt på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över sesamfröna.
- Grädda i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter.
- Dela brödet i rutor och låt dom svalna på ett galler.
Det var ju ett ett okomplicerat recept som både ser och låter gott. Det tackar jag för och ska prova det inom kort 🙂
Det är verkligen snabbt och lätt att göra, och gott blir det 🙂 Jag har även provat att lägga i olika kryddor, soltorkade tomater och oliver, vilket blev riktigt bra. Man kan ju variera receptet efter sin egen smak.
Mums! Det ser gott ut och det ska jag definitivt prova. 🙂
Tycker jag du ska! Blir riktigt gott. 🙂