Här följer ett recept på ett saftigt och välsmakande glutenfritt bröd som är rikt på fibrer och protein. Det är otroligt lättbakat, snabbt att få ihop och svårt att misslyckas med. Det är dessutom otroligt gott.
Detta behöver du:
- 2 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 1 1/2 dl boveteflingor
- 1 1/2 dl sesammjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk havssalt
- 2 dl vatten
- Sesamfrön
Så här gör du:
- Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.
- Ta en skål och blanda ihop alla torra ingredienser förutom sesamfröna.
- Tillsätt ägg och vatten och rör ihop allt. Låt degen sedan svälla i 20 minuter.
- Bred ut degen ca 1,5 cm tjockt på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Dela brödet i rutor och låt dom svalna på ett galler.
Relaterade inlägg:
- Glutenfria wraps
- Recept för glutenfria bovetefrallor
- Recept på glutenfritt tunnbröd
- Recept på glutenfritt fröknäcke
- Recept på glutenfritt morotsbröd
{ 4 comments… read them below or add one }
Det var ju ett ett okomplicerat recept som både ser och låter gott. Det tackar jag för och ska prova det inom kort 🙂
Det är verkligen snabbt och lätt att göra, och gott blir det 🙂 Jag har även provat att lägga i olika kryddor, soltorkade tomater och oliver, vilket blev riktigt bra. Man kan ju variera receptet efter sin egen smak.
Mums! Det ser gott ut och det ska jag definitivt prova. 🙂
Tycker jag du ska! Blir riktigt gott. 🙂