Recept på glutenfritt sesambröd

by Mikaela Bjerring on 30 januari, 2015 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Kosttillskott, Recept, Vegetarisk kost

Här följer ett recept på ett saftigt och välsmakande glutenfritt bröd som är rikt på fibrer och protein. Det är otroligt lättbakat, snabbt att få ihop och svårt att misslyckas med. Det är dessutom otroligt gott.

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.
  2. Ta en skål och blanda ihop alla torra ingredienser förutom sesamfröna.
  3. Tillsätt ägg och vatten och rör ihop allt. Låt degen sedan svälla i 20 minuter.
  4. Bred ut degen ca 1,5 cm tjockt på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  5. Dela brödet i rutor och låt dom svalna på ett galler.

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Sonja februari 13, 2015 kl. 11:50

Det var ju ett ett okomplicerat recept som både ser och låter gott. Det tackar jag för och ska prova det inom kort 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring februari 13, 2015 kl. 12:03

Det är verkligen snabbt och lätt att göra, och gott blir det 🙂 Jag har även provat att lägga i olika kryddor, soltorkade tomater och oliver, vilket blev riktigt bra. Man kan ju variera receptet efter sin egen smak.

Svara

3 Marie februari 15, 2015 kl. 15:36

Mums! Det ser gott ut och det ska jag definitivt prova. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring februari 15, 2015 kl. 19:37

Tycker jag du ska! Blir riktigt gott. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: