– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept för ett saftigt, fiberrikt och välsmakande glutenfritt sesambröd. Det är otroligt lättbakat, snabbt att få ihop och svårt att misslyckas med.

Ingredienser för glutenfritt sesambröd:
- 2 ägg eller 2 chiaägg (2 msk chiafrön + 6 msk vatten)
- 2 dl mandelmjöl
- 1 1/2 dl glutenfria havregryn
- 1 1/2 dl sesammjöl
- 2/3 tsk havssalt
- 1 msk fiberhusk
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 dl vatten
- Sesamfrön att toppa brödet med
Så här gör du:
- Sätta ugnen på 180 °C.
- Om du ska använda chiaägg så börjar du med att förbereda dom. Se nedan hur du gör.
- Ta en skål och blanda ihop alla torra ingredienser förutom sesamfröna.
- Tillsätt ägg /chiaägg, vatten och jobba ihop till en deg. Låt den sedan svälla i 20 minuter.
- Kavla ut degen cirka 1,5 cm tjock på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över sesamfröna.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
- Dela sesambrödet i rutor och låt dom svalna på ett galler.
Chiaägg (1 st)
- 1 msk chiafrön
- 3 msk vatten
Gör så här:
Blanda chiafröna med vattnet och låt stå i 10-15 minuter så fibrerna får tid att svälla. Om du vill ha en slätare konsistens på chiaägget så kan du mortla chiafröna först. Det är dock något som oftast inte är nödvändigt, eftersom fröna mjuknar när dom sväller. Man brukar därför inte känna av fröna i bakverket, men prova dig fram vad du tycker är bäst.
Relaterade inlägg:
Det var ju ett ett okomplicerat recept som både ser och låter gott. Det tackar jag för och ska prova det inom kort 🙂
Det är verkligen snabbt och lätt att göra, och gott blir det 🙂 Jag har även provat att lägga i olika kryddor, soltorkade tomater och oliver, vilket blev riktigt bra. Man kan ju variera receptet efter sin egen smak.
Mums! Det ser gott ut och det ska jag definitivt prova. 🙂
Tycker jag du ska! Blir riktigt gott. 🙂