– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Förföriskt goda mandelplättar som är glutenfria och utan mjölkprodukter och vitt socker. Ett recept som även passar dig som äter LCHF eller Paleo. Perfekt att servera som en lyxig helgfrukost eller som ett mättande mellanmål.
Ingredienser (cirka 10 st):
- 4 ägg eller vegansk äggersättning
- 4 dl mandelmjöl
- 2 1/2 msk kallpressad kokosolja
- 1 1/4 dl mandeldryck
- 1 tsk fiberhusk
- 1 1/2 tsk bakpulver
Så här gör du:
- Vispa ihop alla ingredienser förutom bakpulvret.
- Blanda sedan i bakpulvret och låt smeten stå och svälla en stund.
- Stek plättarna i kokosolja på medelvärme tills gyllenbruna på båda sidor.
- Servera med kokosgrädde och bär eller annan valfri topping efter preferens.
Mmmm, vad gott! Det ska jag verkligen prova i helgen som lördagsfrukost med familjen 🙂
Toppen! Låt mig gärna veta vad du tyckte!
Låter verkligen jättegott! mandelmjöl använder jag mycket i bakning, det blir en sån härlig konsistens och smak. Jag ska ta och prova dina plättar inom snar framtid.
Plättarna blir verkligen jättegoda 🙂
Tack för tipset! Välkomnar alla glutenfria recept 🙂
Finns många fler glutenfria recept på bloggen. Du hittar dom under glutenfritt i kategorier, eller använd sökfunktionen. 🙂
Mandelplättar låter ju verkligen gott 🙂
Dom är verkligen kanongoda!
Dessa måste jag ju bara prova! Mums!
Tycker jag att du ska göra. 🙂