– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Om du gillar smaken av pepparkaka men vill hålla dig borta från gluten och vitt socker, så är dessa pepparkaksbollar något för dig. En hälsosammare sötsak med juliga smaker av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika.
Ingredienser:
- 20 dadlar
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 2 msk vatten
- 1 msk raw kakao
- 2 tsk mald ceylonkanel
- 1 tsk mald ingefära
- 1/4 tsk mald kardemumma
- 1/4 tsk mald kryddnejlika
- Nötkross och/eller raw kakao att rulla bollarna i
Så här gör du:
- Mixa dadlarna tillsammans med mandelmjölet med hjälp av en matberedare eller hackare, tills dadlarna är riktigt finfördelade.
- Tillsätt vaniljpulver, kakao, kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlika, kokosolja och vattnet. Mixa ihop allt till en deg
- Rör till sist ner havregrynen med en slev eller använd händerna.
- Gör bollar i önskad storlek och rulla dom i kakao eller nötkross.
- Förvara bollarna kallt i kylskåp tills dom ska serveras.
Mums! Vad goda dom ser ut, det ska jag absolut testa.
Dom blir riktigt goda så det tycker jag att du ska göra.
Tack för receptet, dom blev hur goda som helst. 🙂
Underbart!