Glutenfria pepparkaksbollar

by Mikaela Bjerring on 18 december, 2016 · 4 comments Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt, Vegetarisk kost

Om du gillar smaken av pepparkaka men vill hålla dig borta från gluten och vitt socker så är dessa pepparkaksbollar något för dig. Ett hälsosammare alternativ med juliga smaker av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika.

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att finhacka dadlarna tills dom blir till en massa.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål: mandelmjöl, havregryn, vaniljpulver, kakao, kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika. Tillsätt därefter vattnet, kokosoljan och dom hackade dadlarna.
  3. Arbeta ihop till en slät deg.
  4. Gör bollar i önskad storlek och rulla dom i kakao och/eller nötkross.
  5. Förvara bollarna kallt i kylskåp tills dom ska serveras.

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Therese S december 23, 2016 kl. 09:21

Mums! Vad goda dom ser ut, det ska jag absolut testa.

Svara

2 Mikaela Bjerring december 17, 2017 kl. 10:04

Dom blir riktigt goda så det tycker jag att du ska göra.

Svara

3 Paula december 23, 2016 kl. 09:23

Tack för receptet, dom blev hur goda som helst. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring december 17, 2017 kl. 10:03

Underbart!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: