Glutenfria pepparkaksbollar

av | dec 18, 2016 | Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt | 4 Kommentarer

Om du gillar smaken av pepparkaka men vill hålla dig borta från gluten och vitt socker så är dessa pepparkaksbollar något för dig. Ett hälsosammare alternativ med juliga smaker av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika.

Detta behöver du:

Så här gör du:

 1. Börja med att finhacka dadlarna tills dom blir till en massa.
 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål: mandelmjöl, havregryn, vaniljpulver, kakao, kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika. Tillsätt därefter vattnet, kokosoljan och dom hackade dadlarna.
 3. Arbeta ihop till en slät deg.
 4. Gör bollar i önskad storlek och rulla dom i kakao och/eller nötkross.
 5. Förvara bollarna kallt i kylskåp tills dom ska serveras.

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Therese S

  Mums! Vad goda dom ser ut, det ska jag absolut testa.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Dom blir riktigt goda så det tycker jag att du ska göra.

   Svara
 2. Paula

  Tack för receptet, dom blev hur goda som helst. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Instagram

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close