– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Knaprigt fröknäcke med en härlig smak av fänkål och kummin. Fantastiskt gott, fiberrikt och naturligt glutenfritt. Dessutom är det busenkelt att göra själv.
Ingredienser:
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- ½ dl hela linfrön
- ½ dl chiafrön
- 1 dl sesamfrön
- 2 dl havremjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1/2 dl smakneutral kokosolja
- 1 tsk havssalt
- 3 dl vatten
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk kummin
Så här gör du:
- Börja med att sätta ugnen på 160 °C.
- Stöt fänkålsfrön och kummin i en mortel.
- Ta en skål, mät upp alla torra ingredienser och blanda om väl.
- Tillsätt vattnet, kokosoljan och rör ihop till en deg.
- Kavla ut degen tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Det lättaste är att lägga ett till bakplåtspapper ovanpå när du kavlar ut.
- Grädda knäcket i mitten av ugnen i cirka 70 minuter. Håll koll så det inte bränns.
- Ta ut plåtarna från ugnen och dela knäcket med en kniv i lagom stora bitar. Du kan även skåra knäcket innan gräddning om du vill ha jämna och fina rutor.
- Låt knäcket svalna på ett galler. Skulle det inte vara helt torrt så kan du torka det i ugnen på 50-100 grader tills helt torrt och sprött.
0 kommentarer